CMV 4 speelt sterke laatste ronde

Met het Paasfeest in het vooruitzicht werd de laatste ronde van dit seizoen afgelopen weekend gespeeld. Het zou een spannende ochtend worden in Den Ham, dat stond op voorhand duidelijk vast. Twee VC Aastad teams maakten kans op het kampioenschap en Mintonette moest tegen het eerste team dat net 2 puntjes los stond.

De Mintonette meiden waren de vorige afstraffing met duidelijk verschil nog niet vergeten en waren zeker van plan die ontmoeting recht te zetten. De ploeg uit Almelo kon zich dus geen verlies permitteren want dan zou het tweede team met het kampioenschap er vandoor kunnen gaan.

20170415 CMV n4 MintonetteDe eerste wedstrijd was meteen tegen de koploper en de spanning was duidelijk voelbaar in het veld. Beide teams gingen er volop in en het was een zeer mooie wedstrijd waarbij de Mintonette meiden de beste wedstrijd van dit seizoen speelden. Er werd goed samengespeeld en bijna onmogelijke ballen werden toch nog gepakt. Op de tribune was zelfs even ongeloof want werd daar een echte smash gezien? VC Aastad had een wat fysiek sterker team en dit zag je terug bij bepaalde ballen die vrij gemakkelijk achterin het veld werden teruggespeeld. Uiteindelijk maakte de tactiek van het Almelose team het echte verschil; met name de korte bal vlak achter het net was een zeer geducht wapen. In de eerste en derde set was het zeer spannend en leek in beide sets Mintonette met de winst er vandoor te gaan maar VC Aastad overwon haar zenuwen en trok de winst met het minimaalste verschil naar binnen (24-25, 19-25 en 14-15).

Meteen aansluitend werd er tegen WVC Volley gespeeld. Beide ploegen hadden al gespeeld en met name in de tweede set viel de concentratie helemaal weg; dit werd zeker geholpen door de luidruchtige feestjes van de teams op de naast gelegen velden waar kampioenschappen gevierd werden. Ondanks het feestgedruis legden de Holtense meiden toch ook hier een mooie pot neer. Samenspel en de wil om ballen te pakken leverden mooie rallies en sets op. De eerste en derde set namen de Mintonette meiden mee naar huis, de tweede ging naar Wierden (25-14, 23-35, 15-10).

Met trots kunnen de meiden terugkijken op de laatste twee wedstrijden. Het verlies tegen de uiteindelijke kampioen lijkt deze keer op papier groter dan de werkelijkheid was. Het Mintonette CMV nv4 team heeft daarna in Holten, met dank aan sponsor het Klavertje, het seizoen afgesloten met een heerlijke en welverdiende portie patat. Trainer en ouders kunnen terugkijken op een super leuk en leerzaam seizoen!

20170415 CMV n4 Mintonette Klavier

Lees meer: CMV 4 speelt sterke laatste ronde

Nipt verlies weerspiegelt mooie wedstrijd D1 niet

De thuiswedstrijd tegen de dames van Twente-Sparta beloofde een mooie wedstrijd te worden. De nummer 9 tegen de nummer 6 verschilden in totaal 12 punten, zo aan het einde van het seizoen geen groot verschil. 

De eerste set was een schril contrast met de rest van de wedstrijd. De Mintonette dames liepen binnen vanaf het begin van de set ruim weg. Hoewel het spel nog niet sprankelde, was het wederom solide en dat zorgde er voor dat deze set met amper de helft van het aantal punten bij de tegenstander, gewonnen werd (25-14).

Vanaf de tweede set werd het spel anders. Een wisseling bij de tegenstander betekende meer druk op de middenaanval. De Holtense dames zetten een paar tandjes bij en dit resulteerde in mooie, soms hele lange, rally's. Twee vroege time-outs waren een poging om de meiden scherp te krijgen en dit leek waarempel te lukken. Tegen het einde van de tweede set sloop helaas een stukje onzekerheid in het team en viel de aanvalsdruk een stukje terug. Het team uit Enschede greep dit aan en wist de laatste punten met aanvalsdruk binnen te halen (23-25).

Fanatiek werd er begonnen aan de derde set. Er zat meer in het vat! Er werd weer met lef gespeeld, de service was heel sterk en hierdoor lukte het Mintonette om steeds een voorsprong te hebben. De middenspeelsters van de tegenstander bleef sterk maar in deze set lukte het een aantal keer om stevig te blokkeren. Deze inzet zogde ervoor dat een ruime voorsprong werd behaald. Bij een stand van 23-18 werd het nog even spannend, veilige ballen werden door de tegenstander gretig opgepakt maar uiteindelijk werd deze set terecht binnen gehaald (25-22).

De vierde en vijfde set waren gewaagd aan elkaar. De tegenstander werd tactisch goed onder druk gezet. Aanvallend was Mintonette in deze fase wat wisselend maar wel fanatiek en volhardend. Echt mooi volleybal- en samenspel werd door de Holtenaren vertoond. Alle posities werden gebruikt en benut en dat leverde heel mooi spel op voor het aanwezige publiek. Eerlijk is eerlijk, de middenaanval van de tegenstander was dermate sterk dat die het bepalende verschil heeft gemaakt (22-25 & 14-16).

Een sterk verlies waarbij 2 punten zijn binnengehaald en daardoor zijn de dames alsnog een plaats op de ranglijst gestegen. Het zal de komende drie wedstrijden nog heel spannend worden onderaan in deze poule.

20170324 D1

Lees meer: Nipt verlies weerspiegelt mooie wedstrijd D1 niet

Tegenstanders uit nv 1 lastig weg te spelen door CMVnv2

Geschreven door Frank Fridrichs

De meiden van Mintonette CMV niveau 2 moesten aan het begin van deze zaterdagmiddag spelen in Wierden. Vol goede moed werd gestart aan de eerste wedstrijd, de meiden moesten er nog even inkomen, maar in het verloop van de wedstrijd ging het vangen van de bal steeds beter. Het lukte jammer genoeg niet om punten te pakken.  De tegenstander, de meiden van Markel up, spelen in niveau 1 en dan is het lastig om het veld leeg te spelen. Waar de meiden uit Holten 3 ballen moesten vangen om weer een speelster in het veld te kunnen krijgen, mocht de tegenstander dat na 1 vangbal al. De meiden uit Markelo pakten dus 6 punten.

Na een uurtje pauze was de volgende tegenstander aan de beurt, weer een niveau 1 team, maar in deze wedstrijd konden de Holtense meiden toch wat meer tegenstand bieden. Door snel te spelen en alle ballen goed te vangen en snel weer over het net te gooien, lukte ze het toch om het veld van de tegenstander leeg te spelen. Maar door het voordeel van niveau 1, pakte WVC volley met een nipt verschil de eerste twee sets. Mintonette bleef strijden en met een gelijkspel in de laatste set gingen de meiden toch nog tevreden naar huis!

20170325 CMV nv2 1

Verlies en vervolgens de volle winst volleybal meiden A1

Geschreven door Frank Fridrichs

Met nog twee competitiewedstrijden te gaan, komt het eind van het seizoen al aardig in zicht. De afgelopen twee wedstrijden werden beide thuis gespeeld in sporthal ’t Mossink. De eerste op 17 maart de tweede op 24 maart.

De wedstrijd van 17 maart tegen Havoc A1 uit Haaksbergen werd helaas verloren met 1-3. In de eerste set werd uitstekend volleybal gespeeld door de meiden uit Holten. Dit resulteerde in een mooie eerste setwinst van de wedstrijd. Daarna zakten de meiden wat in waardoor de tegenstander de tweede en derde set vrij gemakkelijk kon pakken. Door wat onrustig spel kwam Holten maar niet aan aanvallen toe. In de vierde set rechten de dames van Mintonette de rug en lieten ze zien dat ze het volleybalspelletje echt wel beheersen. Helaas konden ze deze set net niet binnen halen voor een vijfde set (setstand 24-26).

Afgelopen vrijdag kwam HVC A2 uit Den Ham op bezoek, die 2 punten onder ons staan in de competitie.
In het begin van de eerste set kwam Holten niet in haar spel. Er werden teveel persoonlijke fouten gemaakt. De passing lag niet altijd goed maar ook de aanvallers werden niet altijd goed in stelling gebracht. Met 17-22 op het scorebord moesten de meiden A1 nog vol aan de bak voor de winst. En dat lukte. Met een mooie service-serie en goed spel maakten de meiden 8 punten achter elkaar wat de setwinst opleverde. (25-22).

In de tweede set groeide het team. De pass ging beter, de spelverdelers legden de bal beter klaar voor de aanvallers. Verdedigend stond Holten ook goed te spelen. Setstand 25-16.
De zo beruchte derde set ging van start zoals altijd….rommelig. De tegenstander plaatsten de bal een paar keer in de hoekjes en scoorde zo wat punten. Bij een stand van 9-10 ging Mintonette A1 beter spelen. Langzaam trokken ze de wedstrijd naar zich toe en met zeer mooie bekeken balletjes speelde Holten steeds beter. Setstand 25-18.

De vierde set wilden ze ook graag winnen om de volle winst te behalen en de 5 punten. En dat deden ze. Prachtig om te zien hoe ze speelden. Er werd goed gekeken, erg gevarieerd aangevallen en nog een pluspunt, de service ging uitstekend. Bij een stand van 21-14 kwam een klein dipje maar de meiden van A1 pakten hun eerste 4-0 overwinning. Setstand 25-22.

20170324 A1 web

 

 

Extra zonnige dag voor Mintonette N3

Mintonette moest deze zaterdag al vroeg weg om in Vroomshoop te gaan volleyballen. Na een aantal dagen mooi weer was het zaterdag miezerig en grijs. Als dat maar goed zou komen…

Want de eerste wedstrijd moesten de meiden gelijk tegen de koploper spelen. De eerste set ging Mintonette er gelijk met verenigde kracht tegenaan waardoor deze vrij eenvoudig gewonnen werd. Holyoke was gewaarschuwd en begon de 2e set beter waardoor Mintonette al snel tegen een achterstand aankeek. Doordat het minder draaide raakten de meiden in een dipje, waardoor deze set niet meer te redden was. Na een korte oppeppende time-out zagen de meiden het licht weer en brak het zonnetje langzaam weer door. De derde set werd weer goed gespeeld en ging het mooi gelijk op. De set werd afgesloten met een 2-2 gelijk spel.

De 2e wedstrijd moest tegen Rivo uit Rijssen gespeeld worden. In de ranglijst een team dat wat sterkte betreft gelijkwaardiger zou moeten zijn.
Door de goede eerste wedstrijd zat de sfeer er goed in waardoor er gelijk lekker gespeeld werd. Met goed verdedigend werk van Iris en Kathleen werden veel ballen gered waardoor de tegenstander niet kon scoren. De eerste set werd dan ook makkelijk gewonnen met 4-0 voor Mintonette. De 2e en 3e set veranderde het beeld niet meer. Op de tactische aanvallen van Luna en mooie opslagen van Sanne had de tegenstander geen antwoord. Deze wedstrijd werd met een 3-0 einduitslag afgesloten, waardoor de meiden een mooi stuk op de ranglijst gestegen zijn.
Gezien de laatste wedstrijden is dit ook dik verdiend!

20170319 CMV3Crop Web

Lees meer: Extra zonnige dag voor Mintonette N3

CMV 4 Mintonette krijgt zware dreun te verwerken

Met het gezicht in de zon werd zaterdagochtend de rit naar Enter gemaakt. Twee wedstrijden die gelukkig deze keer achter elkaar door gespeeld konden worden waardoor ook nog van de mooie middag genoten kon worden.

Het Holtense meiden team van CMV 4 moest de eerste wedstrijd tegen de koploper, dit is een team met een duidelijk gemiddelde hogere leeftijd maar ook met meer power. De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op en Mintonette hield goed stand. Veel ballen werden mooi getoetst, goed gevangen en er daarna overeen gespeeld. Het verschil begon echter snel duidelijk te worden. Het team uit Almelo speelde de bal verder over het net waardoor Mintonette naar achteren moest lopen en daardoor steeds verder van het net moest spelen. Veel derde ballen werden onnauwkeurig gespeeld en waren daardoor makkelijk op te pakken voor de tegenstander. Hoewel de eerste set het verweer nog sterk was, viel deze bijna helemaal weg in de tweede en derde set. VC Aastad liet even zien waarom zij terecht bovenaan in deze competitie staan (17-25, 7-25 en 6-15).

De tweede wedstrijd was tegen Holyoke, de organiserende vereniging. In leeftijd en bouw een meer gelijkwaardig team en dat liet het wedstrijdverloop ook zien. Mintonette was goed in staat om hier de bal in het spel te houden en vele rally's werden de eerste set gewonnen door mooi samenspel. Toch was het verlies uit de eerste ronde zwaar aangekomen. Het enthousiasme was weg, er werd gespeeld op een soort van automatische piloot, er was geen beleving en in de tweede set nam Holyoke het spel tegen het einde van de tweede set enthousiast over. Hele lange rally's werden gepakt door de tegenstander, de Holtense meiden stonden statisch in het veld en werden soms verrast door een goed gespeelde bal. Het verlies van deze set was gelukkig de motivatie voor de laatste. Met iets meer communicatie en door het pakken van punten ook weer met meer beleving, werd de laatste set gepakt (25-15, 21-25 en 15-10).

Het zware verlies uit de eerste ronde heeft hard door gedreund in de tweede. Volgende week staan meer gelijkwaardige teams op de agenda. Hopelijk leidt dit tot leukere wedstrijden zodat de meiden dan met meer plezier in het veld staan.

20170311 101616

Lees meer: CMV 4 Mintonette krijgt zware dreun te verwerken

Teller

Artikelen bekeken hits
1753359