• a
  • d
TheGrue.org

CMV ochtend in Vriezeveen

Geschreven door Sitemanager [su]

 

Wedstrijdverslagen t/m 5 februari

verslag 8

Een leuke thuisronde met maximaal waar voor je geld, veel vijf setters:

(klik op de titel om het gehele wedstrijdverslag te lezen)

De eerste confrontatie in Den Ham werd met ruime cijfers verloren. In de return komt een duidelijke groei bij A1 naar voren wat ervoor zorgt dat de koploper 2 van de 4 sets flink aan de bak moest.

Een sterk wisselvallige wedstrijd waar op eigen kracht toch twee punten uit gehaald werd. Wevo ging helaas met één punt meer naar huis (2-3).

De start van de tweede helft van de CMV competitie begon met verlies tegen VC Aastad maar meteen daarop een winst tegen WVC Volley. Met name het drie keer spelen met als derde keer een bovenhandse bal, was mooi om te zien (0-3 & 3-0).

Foto impressie spelende teams

Klik op de foto om sneller te rouleren of op foto-icon voor een foto overzicht.Roulatie3 3

Wedstrijdverslagen t/m 29 januari

verslag 10

Uitwedstrijden die in meerderheid geen winst opleverden voor de spelende teams.

(klik op de titel om het gehele verslag te lezen)

Mid-weeks spelen is geen succes voor de heren van Mintonette. De eerste twee sets waren zonder inspiratie en pas bij de derde set leken de holtenaren wakker te worden. Deze opleving was van korte duur en de vierde set leek weer veel op de eerste twee (1-3).

Sterk wisselend spel maar grote vechtlust hebben de A1 meiden van Mintonette de overwinning bezorgd (3-1).

De "omgeving" was van invloed en was wennen voor de Holtense dames maar Harambee trekt terecht de winst naar zich toe (1-3).

 

Foto impressie spelende teams

Klik op de foto om sneller te rouleren of op foto-icon voor een foto overzicht.Roulatie1 3

Wedstrijdverslagen t/m 22 januari

verslag 13

De eerste thuisronde van dit jaar.
(klik op de titel om het gehele wedstrijdverslag te lezen)

Teamwork, gedrevenheid en vechtlust brengt A1 de overwinning in een spannende vijfsetter tegen een gelijkwaardige tegenstander (3-2).

Bij heren 1 kwam de koploper op bezoek. Deze sterke tegenstander bracht het beste boven bij onze heren 1. Volledig op eigen kracht werden 2 punten binnengehaald (2-3).

Deze wedstrijd kwam op een verkeerd moment gezien de twee eerdere wedstrijden deze week waar heel mooi gespeeld werd. Soms zit het mee en deze keer zat het tegen, de punten waren terecht voor de tegenstander (0-4).

Foto impressie:

Klik op de foto om sneller te rouleren of op foto-icon voor een foto overzicht.Roulatie1 3

 

Geslaagd vriendje/vriendinnetje volleybal toernooi

Geschreven door Frank Fridrichs

Na vorige week het Nieuwjaarstoernooi voor volwassenen was het nu de beurt aan de jeugd van de volleybal voor een toernooitje. Op zaterdag had volleybal vereniging Mintonette de Rietbergzaal afgehuurd en een aantal heren 1 spelers, Manon en Esmee van dames 1 en Bert K, vingen de eerste CMV kinderen op. De meesten hadden een vriendje of vriendinnetje meegenomen. Toen de groep compleet was, krioelde het in de Rietbergzaal van 30 kinderen in de leeftijd van 6 tot 10.

(klik op een foto voor volledig fotoalbum, 50 foto-icon )

In een echte wirwar van volleybalvelden werd gestart met een kleine warming-up. Allemaal een bal en al rennend door de zaal stuiteren met de bal op de grond. Om het iets leuker te maken, mocht je hierna ook de bal bij een ander wegtikken…als dat lukte. Na wat vang en gooi oefeningen werden er groepjes gemaakt. Er waren 4 velden, (6x4,5 meter en 6x6 meter), klaar voor CMV 2, CMV 3, CMV 4 en CMV 6 waar iedereen hard ging oefenen om onderhands (toetsen) de bal te spelen, bovenhands te spelen, zelfs de opslag werd ook goed en fanatiek geoefend. Van al dat oefenen word je dorstig dus even snel per groepje wat ranja drinken om vervolgens onderling, dus op het eigen niveau, een wedstrijdje te spelen. Zo konden ook de vriendjes en vriendinnDSC 0546etjes ontdekken wat volleybal nou eigenlijk inhoudt.

En wat gaat de tijd dan snel. De volgende actie was op één groot veld met een mega grote zachte bal te volleyballen. 15 kinderen aan de ene, en 15 kinderen aan de andere kant en dan maar proberen de bal niet de grond te laten raken. Doordat alle kinderen op één veld bezig waren, kon een tweede grote veld worden opgezet voor het laatste onderdeel van deze middag: het LED & GLOW volleybal in het donker.

In de 2 velden, van (9x18 meter),  waren heel veel lichtslangen door het net gevlochten wat een erg mooi lichteffect gaf. Alle kinderen kregen een glowstaafje om de pols en er werd gevolleybald met een grote ballon ook gevuld met glowstaafjes. Een erg origineel eind aan deze prachtige middag voor de CMV. Alle kinderen werden bedankt voor hun inzet en met een zakje chips gingen alle kinderen huiswaarts.

Rond de klok van 17.30 uur was het de beurt aan onze oudere jeugd, namelijk de meiden en jongens van de A en B plus hun vrienden. In totaal 18 kinderen deden mee. Na wat uitleg en wat oefeningen om ook de niet-volleyballers een kleine basis te geven voor het leren spelen van de bal, kon gestart worden met wedstrijdjes. In totaal waren er vier teams en werden er wedstrijden gespeeld van 20 minuten. Het ging er erg fanatiek aan toe want er volgden al opmerkingen dat die laatste minuut wel erg lang duurde. De jeugd liet hier zien dat de verenigingsslogan “samen sportief” zeker op hen van toepassing was. Na 2 rondes werd er een korte pauze ingelast om wat drinken en chips te nuttigen en daarna wilde iedereen ook gelijk weer door.

Na alle wedstrijden kreeg ook deze groep jongeren, als afsluiter, een glowstaafje om de pols en gingen de sporthal lampen allemaal uit. Het enige licht was dus ook hier het volleybalnet. Nu speelden we niet met een licht gevende ballon maar met de grote, doorsnede van 1 meter, zachte gekleurde bal. Een feest om te zien hoe dan ook deze groep helemaal los gaat. Tot slot nog even snel een groepsfoto en toen was het tijd om op te ruimen. Iedereen hielp mee zodat in zeer korte tijd de sporthal weer in opgeruimde staat was. Iedereen werd bedankt en er kan er terug worden gekeken op een geweldige middag. Een geslaagd vriend/vriendinnetjes volleybal toernooi!!

Frank, bedankt voor de geweldige organisatie van dit toernooi! Het was weer top geregeld.

DSC 0556

20170114 193831

Eerste wedstrijdverslagen 2017

verslag 8

Nog voordat de tweede helft van de competitie echt weer losbrandt zijn er nog een paar inhaalwedstrijden:

(klik op de titel om het gehele wedstrijdverslag te lezen)

Een sterk HVC laat onze meiden niet in hun spel komen. Harde services in combinatie met sterk spel zorgen ervoor dat de druk bij Mintonette lag (0-4).

Na de overwinning op de Krekkers, precies op de helft van de wedstrijden staan de dames op een mooie zevende plaats. Het team ziet de trainingen effect hebben in de westrijden en het vertrouwen groeit per week. Kom ook eens kijken in de tweede seizoenshelft ! (3-1).

Foto impressie spelende teams

Klik op de foto om sneller te rouleren of op foto-icon voor een foto overzicht.Roulatie3 3

Teller

Artikelen bekeken hits
1767826