• a
  • d
TheGrue.org

Openstaande vacatures

Dinsdag 17 oktober 2017 heeft de algemene ledenvergadering plaatsgevonden.Tijdens de vergadering is er o.a. gesproken over vacatures die open staan of volgend seizoen vrij komen.

Als bestuur hopen wij dat voor 1 januari 2018 dat alle openstaande vacatures zijn opgepakt door ouders van leden, of leden die nog geen vrijwilligers taak op zich nemen. Vele handen maken licht werk!

Overzicht van openstaande vacatures:

Lees meer: Openstaande vacatures

CMV 4 goede start van seizoen

Geschreven door Niek Rensen

De eerste 2 speelronden van de competitie zitten erop en de meiden hebben een mooie start gemaakt in niveau 4. Beide rondes werden in Vriezenveen gespeeld en er werd tegen Rijssen, Vriezenveen, Vroomshoop en Almelo gespeeld.

In niveau 4 wordt niet meer op tijd gespeeld, maar worden 2 sets tot 25 punten gespeeld en de 3e set tot 15 punten. Een rustgevende verandering voor de meiden, die eraan gewend waren op tijd te spelen. Het spelletje begint stap voor stap meer op het echte volleybal te lijken.

De eerste wedstrijd (tegen Rivo Rijssen) ging mooi gelijk op, maar door de goede service van de meiden werden alle sets in het voordeel van Mintonette beslist. De kop was eraf en de meiden waren positief gestemd!
De 2e wedstrijd (Vrivo Vriezenveen) bleek direct een stuk zwaarder te worden. Alle sets kwamen we net iets tekort waardoor we met 3-0 verloren.

DSC 0560

Lees meer: CMV 4 goede start van seizoen

Jong dames 1 pakt een puntje op pure vechtlust

Geschreven door Frank Fridrichs

Voor de bijgelovigen onder ons was de wedstrijdavond niet de meest gelukkig gekozen datum;  vrijdag de 13e; wat gaat er dan allemaal fout? Bij binnenkomst in een mooie sportzaal in het niet zo grote Beckum viel al meteen op dat vrijwel alle leden van het team van de tegenstander onze (inval)coach bijna recht in de ogen kon kijken (en Frank is toch echt bijna 2 meter!!). En dan ons dames 1, iedereen die ze kent, kan toch beamen dat er een aantal onder de 1.70 blijven steken. Ook bij het inslaan, werd wel meteen duidelijk dat het een ervaren tegenstander was.

Lees meer: Jong dames 1 pakt een puntje op pure vechtlust

Keihard gevochten, net geen winst voor Dames 1

Geschreven door Frank Fridrichs

Afgelopen vrijdag kwam Devoko dames 6 uit Denekamp op bezoek bij dames 1 van Mintonette. Omdat het het begin van het seizoen is, is er nog geen vergelijk te maken met andere teams dus de dames van Mintonette ging vrij blanco de wedstrijd in.

Vanaf set 1 was het een prachtige wedstrijd om naar te kijken. De teams waren erg aan elkaar gewaagd wat mooie rally's opleverde. Over en weer werd keihard geknokt voor de punten.

Nadat de eerste set met winst was afgesloten door Mintonette, lukte het in de 2e set niet om dit niveau vast te houden. Een kleine dip in het spel veroorzaakte een constante achterstand. De tegenstander ging er met de punten van deze set vandoor.

DSC 0682

De volgende 2 sets werden op gelijke wijze verdeeld waarbij de verschillen elke keer erg klein waren. Het kwam dus aan op de 5e beslissende set. Of het de spanning was, pech of toch een net iets sterkere tegenstander in deze fase van de wedstrijd? Feit is dat onze dames het net niet konden waarmaken. Wel werd er tot op het eind gevochten voor elke bal.

Onze meiden kunnen terugkijken op een erg goed gespeelde wedstrijd.

Lees meer: Keihard gevochten, net geen winst voor Dames 1

veranderde spelregel

Geschreven door Egbert Groot

Beste scheidsrechters en spelers, 

Er is een opvallende spelregelwijziging in dit komende seizoen:

de voetfoutregel onder het net is weer teruggedraaid. Vorig jaar mocht je het veld van de tegenstander helemaal niet aanraken, nu mag je wel weer met de voet gedeeltelijk over de middenlijn komen. De voet, of de projectie van de voet, moet wel gedeeltelijk op de middenlijn blijven. 

Voor de letterlijke tekst kan je beste de spelregels op de Nevobo site opzoeken.

Egbert Groot.

Aanloopprobleem nieuwe seizoen

Geschreven door Egbert Groot

Van het wedstrijdsecretariaat.

 

Beste volleyballers,

Helaas is er in de aanloop naar de competitie van 2017 - 2018 iets fout gegaan in de planning bij de Nevobo.

Mintonette heeft niet de aangevraagde vrijdagavonden gekregen in het Mossink. Toen dat bekend werd kon dat niet meer veranderd worden, omdat het hele wedstrijdschema  van de Nevobo al vast lag, en daarbij hadden andere zaalgebruikers ook al zaalruimte vastgelegd.

Wij konden nog wel uitwijken naar de Rietbergzaal, en in overleg met de beheerders is dat zo vastgesteld. Mintonette kan om 19.00 uur beschikken over deze zaal. Met de 4 wedstrijdteams  die we hebben lukt dat. Bovendien hebben niet alle teams dezelfde thuisspeeldag. We hebben maximaal 3 wedstrijden per avond.
Ik heb de wedstrijdtijden iets veranderd om veldopbouw en inspelen mogelijk te maken. De eerste wedstrijd is om 19.30 uur, de tweede om 21.15 uur.

De sfeer en ambiance is anders in de Rietbergzaal, maar ik hoop dat we er met zijn allen een mooi seizoen van maken.

 

Egbert Groot.

Teller

Artikelen bekeken hits
1767825