• a
  • d
TheGrue.org

Volleybaldames 3 pakt de volle winst

Geschreven door Frank Fridrichs

Vrijdagavond 1 november was er weer een speelavond in sporthal ’t Mossink van volleybalvereniging Mintonette en Avanti dames 3 uit Lochem moest een wedstrijd spelen tegen Mintonette dames 3.

In de eerste set kwam Avanti pas laat in de wedstrijd doordat Holten goed stond te spelen. Het was prachtig om te zien dat de pass, de set-up en de aanval ging het op de training geoefend was. Beide teams, waar de gemiddelde leeftijd laag lag, hadden veel ballen terug wat mooie rally’s opleverde. Maar Mintonette kon toch deze set vrij gemakkelijk naar zich toehalen, setstand 25-16.

DSC 0925 aangepast 1

 

Lees meer: Volleybaldames 3 pakt de volle winst

Volleybaldames 3 pakken de 5 punten in Eibergen

Geschreven door Frank Fridrichs

Met 2 auto’s gingen wij, dames 3, op weg naar Eibergen op zaterdag 19 oktober jl. voor een competitiewedstrijd. Verzamelpunt was bij huize Hoff/Paalman waarna met het wegrijden de eerste auto rechtsaf ging en de tweede auto linksaf. Het was zeker geen wedstrijd wie er het eerste was, maar auto twee heeft heel wat dieren en tractoren op de weg gezien en de eerste auto heeft de binnenlanden in de achterhoek verkend. Toch nog 30 minuten voor aanvang wedstrijd waren we weer verenigd en konden we de zaal in voor een pot volleybal.


De eerste set begon dames 3 goed met servicedruk en had Boemerang even geen antwoord. De meiden uit Holten hadden er erg veel zin in vandaag, er stond er zelfs een te trillen tijdens een time-out, zo graag wilde ze het veld weer in. Langzaam begon Boemerang beter te spelen, maar bij een tussenstand van 14-18 zette Mintonette meer druk. Aanvallen werden mooi in de hoeken geslagen en zo pakte Mintonette de eerste set met 17-25.
De tweede set verliep voor de dames uit Holten als de beste set van de wedstrijd. Service ging uitstekend, de passing, de set-upmet daarna mooie aanvallen. Dit resulteerde in een snelle set met 11-25.

2019 10 19 wedstrijdfoto aagep2

Lees meer: Volleybaldames 3 pakken de 5 punten in Eibergen

Winst volleybal dames 3 tegen koploper

Geschreven door Frank Fridrichs

Met de vorige wedstrijd nog vers in het achterhoofd, kwam vrijdagavond 11 oktober jl. de koploper vv Forza uit Laren op bezoek in sporthal ’t Mossink. De meiden van Mintonette dames 3 waren er erg op gebrand een goede wedstrijd te spelen.

Het is nog maar de vierde speelronde maar Forza had alle drie wedstrijden gewonnen en dat maakte deze avond toch iets beladen. Meteen vanaf het begin speelde dames 3 met veel servicedruk. Met veel lange rally’s zorgde ze voor een mooie en spannende set voor de supporters die op de banken zaten. Met de mentaliteit dat er geen bal de grond mocht raken, werd er een tussenstand genoteerd van 15-10. Dames 3 ging verder met haar spel en pakte zo zeer verdiend de eerste set met 25-19.

Lees meer: Winst volleybal dames 3 tegen koploper

Ervaring wint van jeugdig Mintonette dames 3

Geschreven door Frank Fridrichs

De eerste thuiswedstrijd voor dames 3 stond 27 september op het programma, prognose van deze wedstrijd : 2-3 volgens de gegevens van de Nevobo. Bij het inspelen was al zichtbaar dat de dames uit Lochem van een ander kaliber waren dan de tegenstanders van de vorige wedstrijd, het team moest echt aan de bak.

De eerste set was mooi om te zien. Ook voor de trouwe toeschouwers die op de tribune zaten bij sporthal ’t Mossink. De wedstrijd liep erg gelijk op, er werd voor elk punt gestreden en dat resulteerde in hele lange rally’s. Met 22-22 op het scorebord kon Mintonette, mede door een mooie service reeks, de wedstijd winnend afsluiten.

2019 09 27 aangep vs

Lees meer: Ervaring wint van jeugdig Mintonette dames 3

Winst eerste wedstrijd volleybal dames 3

Geschreven door Frank Fridrichs

De eerste wedstrijd waar lang naar werd uitgekeken, is gespeeld. De meiden moesten op 21 september jl. naar Rietmolen als start van de competitie.

Na een paar keer verkeerd te zijn gereden, blame het op de Tomtom, kwamen we aan bij de sporthal. Nog mooi op tijd voor de warming up. De eerste set ging goed. Er werd lekker gespeeld, er werden weinig fouten gemaakt maar het belangrijkste: er werd met veel plezier gespeeld. Met tussenstanden van 6-11 en 12-16 werd de eerste set gewonnen met 19-25.

De tweede set verliep niet soepel. Er werden veel persoonlijke fouten gemaakt, ballen werden te makkelijk en hoog over het net gespeeld waardoor de tegenstander opnieuw een aanval kon voorbereiden; het spel liep niet. Wat de meiden ook probeerden, deze set was voor de dames uit Rietmolen, setstand 25-20.

 wedstrijdfoto.png

Lees meer: Winst eerste wedstrijd volleybal dames 3

Nieuw volleybal damesteam speelt eerste oefenwedstrijd

Geschreven door Frank Fridrichs

Na veel onderling app-contact en een aantal trainingsmaanden ging het nieuwe dames 3 van Mintonette afgelopen dinsdag haar eerste wedstrijd spelen. Dynamiek dames 2 uit Goor had de “eer” onze eerste tegenstander te zijn in een vriendschappelijke oefenwedstrijd.

Door het leuke contact met de tegenstanders werd deze eerste oefenwedstrijd een erg positieve ervaring. De eerste set ging gelijk op. Voor onze meiden was het wel weer even wennen maar overall ging het eigenlijk al goed. Mooie aanvallen met af en toe een chaosmoment resulteerde in een 25-22 set eindstand.

De tweede en derde set verliepen grotendeels hetzelfde. De eerste 5 tot 8 punten waren voor de dames uit Goor maar langzaam vocht Mintonette terug. Veel servicedruk, variatie in aanval en inzet maakt het begeleiden en trainen van deze meiden een feest. Technisch en qua opstelling kan er nog wel wat verbeterd worden maar het belangrijkste ingredient, plezier in het team, is aanwezig. Setstanden 19-25 en 23-25

Bijna 22.00 uur en de dames wilden eigenlijk gewoon nog een set spelen en deze ging erg gelijk op. Met wat onderbrekingen aan beide kanten, werd er goed gevolleybald. Belangrijkste voor deze avond was als team wennen aan elkaar, wedstrijdgevoel krijgen. De oefenwedstrijd winnend afsluiten was een kers op taart. Binnenkort komen de dames uit Goor in Holten en dan gaan we de 1-3 winst verdedigen.

versie teamfoto website

Teller

Artikelen bekeken hits
1768116