• a
  • d
TheGrue.org

Overtuigende winst Mintonette dames 3 tegen koploper

Geschreven door Frank Fridrichs

Na een korte winterstop van drie weken werd 7 januari 2020 weer getraind en moest twee dagen later ook meteen een competitiewedstrijd worden gespeeld. En de eerste wedstrijd van dames 3 voor het nieuwe jaar was meteen een pittige: de returnwedstrijd tegen dames 2 van Avanti, koploper in de poule en het enige team dat Mintonette dames 3 wist te verslaan in het eerste deel van de competitie.

DSC 0426 aangep

Lees meer: Overtuigende winst Mintonette dames 3 tegen koploper

“De Toppers” winnen wederom het nieuwjaarstoernooi

Geschreven door Niek Rensen

Vrijdag 3 januari jl. werd weer het jaarlijkse volleybaltoernooi van Mintonette georganiseerd.

Vriendenteams, families en straten streden mee om de wisselbokaal een jaar in huis te mogen hebben.
De 18 deelnemende teams werden ingedeeld in 3 poules die tot de pauze tegen elkaar streden. Tijdens de pauze was er een verloting waar vele Holtense ondernemers een bijdrage voor hadden gegeven, onze dank hiervoor! 

IMG_1264.jpeg

Lees meer: “De Toppers” winnen wederom het nieuwjaarstoernooi

Dames 3 volleybal winterkampioen

Geschreven door Frank Fridrichs

De laatste competitieronde van dit jaar werd gespeeld op vrijdag 13 december in sporthal ’t Mossink. Dames 3 van volleybalvereniging Mintonette moest het opnemen tegen een eveneens jong team namelijk Vios uit Eefde die op de zesde plek staan.

DSC 0068 aangep

De vraag was of dames 3 het niveau van de vorige wedstrijd konden voortzetten. De eerste twee sets was het antwoord hierop een volmondig “ja”. Er was erg veel beweging en veel servicedruk. Met een tussenstand in de eerste set van 13-3 leek het even een makkelijke avond te worden maar het jonge, goed spelende team uit Eefde kwam sterk terug. Bij een stand van 17-13 ging het spel op en neer maar Mintonette bleef geconcentreerd spelen en pakte de eerste set met 25-19. De tweede set verliep nog beter dan de eerste. Mintonette bleef goed aanvallen en zorgde ervoor dat Vios niet in haar spel kon komen. Met uitstekende servicebeurten werd de tweede set vrij eenvoudig gewonnen, setstand 25-10.

En daar kwam toch weer die beruchte derde set. Dames 3 begon niet goed aan deze set, de pass kwam niet meer goed bij de spelverdelers en daardoor was er minder druk. Daarbij begon Vios ook erg goed te spelen. Met een paar harde opslagen maakten ze het Holten erg moeilijk en stond er 19-19 op het scorebord. Dames 3 probeerde van alles, vochten voor elke bal maar het liep niet zo gemakkelijk. Gelukkig bleef Mintonette rustig spelen en na wat foutjes van Vios kon deze set toch worden gewonnen, setstand 25-21.

DSC 0128 aangep 2

Opgelucht begon dames 3 aan haar vierde set. Bij winst zouden er 5 punten bijgeschreven kunnen worden, niet onbelangrijk. Mede door een mooie servicebeurt bij Mintonette en wat fouten aan Vios kant kwam dames 3 op een voorsprong van 11-7. Gedurende de set begon dames 3 weer beter te spelen, vooral de passing kwam beter aan. Met aanvallen van achter de 3 meterlijn en bekeken balletjes, werd in deze toch wel moeizame en spannende wedstrijd, de volle winst behaald.

DSC 0151 2 aangep

Dames 3 staat op de eerste plaats maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. Op donderdag 9 januari moeten de dames de returnwedstrijd tegen Avanti spelen. De eerste ontmoeting won Avanti met 3-1 en dames 3 wil dit graag rechtzetten.

Focus bij Mintonette dames 3

Geschreven door Frank Fridrichs

Met nog twee wedstrijden te gaan dit jaar zit alweer de helft van de competitie erop voor volleybal dames 3. Op vrijdag 6 december jl. kwam Focus uit Hoog Keppel op bezoek in onze sporthal. Wedstrijd nummer 8 en deze tegenstander, overigens een gezellig team, staan op een mooie vierde plek.
Dames 3 begon meteen erg goed aan de wedstrijd. De service liep deze gehele avond erg goed, in totaal misschien maar 3 servicefouten wat erg laag is. Ook werden de ballen erg goed bij de spelverdelers gebracht, waar ook de laatste tijd hard op is getraind, zodat er met veel variatie gespeeld kon worden. Het tempo in het spel lag hoog en gedreven pakten de dames van Mintonette de eerste set met 25-14.

DSC 10020 aangep
De tweede set verliep zelfs nog beter. Er werd uitstekend gespeeld en vanaf alle posities werd aangevallen. Met een paar mooie blokacties en goed volleybal, konden de trouwe toeschouwers op de tribune zien, dat ook de tweede set voor Holten was, setstand 25-10.
In de derde set liet Focus zien dat ze niet voor niks op de vierde plek staan. Dit ervaren team begon steeds beter te spelen en pakten zo de voorsprong in deze set. Met lange rally’s ging het spel erg heen en weer. Halverwege de set was er een erg lange rally die Holten uiteindelijk (15-13) won en daarmee haar grip op de set terugkreeg. De gedreven Holtense dames pakten goed door in deze spannende set en wonnen deze set met 25-19.

DSC 1124 aangep
In de vierde en laatste set speelde dames 3 misschien wel één van haar beste sets in deze competitie tot nu. De variatie in het spel, de servicedruk maar vooral het zelf alle punten scoren, maakte deze set erg leuk om naar te kijken. Setstand 25-9. Op naar de volgende wedstrijd op vrijdag 13 december om 19.30 uur in sporthal ’t Mossink.

Eenvoudige winst voor dames 3

Geschreven door Frank Fridrichs

Zaterdag 30 november jl. stond voor de meiden van dames 3 van volleybalvereniging Mintonette een wedstrijd op het programma tegen Orion dames 8 in Doetinchem. De verschillen tussen deze twee teams zijn groot op de ranglijst. De dames uit Doetinchem hebben nog geen wedstrijd gewonnen en staan op de laatste plaats daar waar Mintonette op de tweede plaats staat.

Voorafgaand aan de wedstrijd spraken we drie doelen met elkaar af: plezier, goed positiespel en met nauwkeurigheid spelen. In de enorm grote sporthal van Orion, waar je soms de scheidsrechter niet kon horen fluiten, werd de eerste set vrij eenvoudig gewonnen. Met lange series van opslagen konden de dames uit Holten het verschil maken. Setstand was 9-25.

IMG 20191201 WA0008 aansp 2

Eigenlijk ging de hele wedstrijd op deze manier. De tweede set ging ook vrij vlotjes. Setstand 11-25. Doordat één van onze spelverdeelsters in januari naar Zweden gaat, konden wij vandaag alvast wat gaan schuiven in de opstelling. Met een andere spelverdeelster op set-up werd er in de derde en vierde set ook goed gespeeld. Soms is het moeilijk in dit soort wedstrijden scherp te blijven maar de dames uit Holten hadden het dit keer geen seconde moeilijk. Met setstanden van 12-25 en 8-25 konden de dames met 5 punten op zak weer richting huis.

De volgende twee wedstrijden zijn op vrijdag 6 december en vrijdag 13 december en dan komen respectievelijk de nummer 4 en nummer 6 van de ranglijst op bezoek in sporthal ’t Mossink. Wij kunnen alle support goed gebruiken om deze wedstrijden tot een goed einde te brengen dus we zien jullie allemaal graag.

Toch winst voor volleybaldames 3 na moeizame pot

Geschreven door Frank Fridrichs

Op vrijdagavond 15 november jl. kwam Dash uit Vorden voor de competitie op bezoek in sporthal ’t Mossink. Het nieuwe en jonge dames 3 van Mintonette kwam tegenover een net zo jong team te staan. Op de ranglijst was het verschil ook maar 1 punt en met het inspelen zag je al dat Dash technisch goed was, dus geen ruimte voor fouten deze avond.

DSC 1016 aangepast

Lees meer: Toch winst voor volleybaldames 3 na moeizame pot

Teller

Artikelen bekeken hits
1767841