• a
  • d
TheGrue.org

Volleybaldames 3 promoveren naar 3e klasse

Geschreven door Frank Fridrichs

In deze tijden waarin veel akelig nieuws tot ons komt, was het heerlijk dat dames 3 van volleybalvereniging Mintonette goed nieuws kreeg over de competitie. Op dinsdag 31 maart kwam de Nederlandse volleybalbond tot een besluit wat promotie en degradatie betreft. Er is besloten dat de nummer 1 en 2 promoveren en dit betekent een klein feestje bij onze dames. De constante groei dit seizoen heeft nu geresulteerd in een prachtige promotie naar de 3e klasse.

Het seizoen startte onwennig want na een langere periode van niet spelen werd dit gelegenheidsteam opgericht met allemaal oud-speelsters die het volleyballen maar niet konden vergeten. Maar het kost tijd om een team op te bouwen dus het uitgangspunt was “bij de eerste 3 proberen te eindigen”. De eerste wedstrijden liepen nog niet echt soepel maar gaandeweg het seizoen kwam er stabiliteit en werd er geen wedstrijd meer verloren. Sterker nog, de wedstrijden werden vrijwel allemaal afgesloten met de volle 4-0 winst.

DSC 0929 aangep

Voor dit moment ligt alles nog stil maar we hopen dat we vanaf het nieuwe seizoen weer volop kunnen volleyballen. Dames 3 wenst iedereen sterkte in deze bizarre tijd en hoopt jullie te kunnen verwelkomen in de sporthal in het nieuwe seizoen. En verder? Houdt afstand en houdt vol.

Mintonette volleybal DS1 verliest de topper tegen Tornado Geesteren

Geschreven door Hendri van Beek

Afgelopen vrijdag 6 maart stond in de 4e klasse B voor Mintonette DS1 de thuiswedstrijd tegen Tornado Geesteren DS7 op het programma. Bij winst zou Mintonette DS1 een plek kunnen opschuiven in het klassement ten koste van Tornado Geesteren DS7. De wedstrijd werd helaas met 1-3 verloren.

Bij aanvang van de wedstrijd bleken de dames zichzelf behoorlijk wat druk opgelegd te hebben wat resulteerde in een nerveus begin van de wedstrijd. Toch ging het redelijk gelijk op tot het moment dat bij Tornado Geesteren DS7 de aanval erg goed begon te lopen. Tornado zette een eindspurt in trok de set naar zich toe: 14-25.

In de tweede set gooide Mintonette DS1 de schroom van zich af en pakte al snel een voorsprong van 7 punten. Tornado knokte zich terug in de set, maar Mintonette hield stand en pakte de tweede set met 25-20.

De derde set ging gelijk op was erg spannend. Lange rally’s zorgden ervoor dat er keihard om ieder punt geknokt moest worden. Bij een gelijke setstand van 21-21 was Tornado zeer gelukkig in een aantal spelsituaties waardoor ze snel op een setpoint kwamen. Deze werd helaas meteen verzilverd: 21-25.

In de vierde en laatste set bleek het laatste beetje geloof uit de ploeg van Mintonette DS1 geslopen. Er werd getracht overtuigend aanvalsspel op de mat neer te leggen en met risico te spelen, maar veel ballen werden uitgeslagen of erg goed verdedigd door Tornado. De laatste set werd door Mintonette met 16-25 verloren.

De volgende wedstrijd van Mintonette is vrijdag 13 maart a.s. om 19:30 in Markelo tegen Markel-up DS2

Mintonette Dames 1 volleybal pakt de volle winst in Haaksbergen

Geschreven door Hendri van Beek

oensdag 26 februari stond voor Mintonette DS1 de inhaalwedstrijd tegen Isivol DS5 op het programma. De avond begon met een flinke tegenvaller; tijdens het inspelen bleek dat Britt Kaayk de wedstrijd niet kon starten wegens een polsblessure. Britt is 1 van de 2 spelverdeelsters van het team en aangezien Mintonette DS1 een volleybalsysteem met 2 spelverdeelsters speelt, was een omzetting van posities noodzakelijk.

 Knipsel4.jpg

Lees meer: Mintonette Dames 1 volleybal pakt de volle winst in Haaksbergen

Moeizame overwinning voor volleybaldames 3

Geschreven door Frank Fridrichs

Op zaterdag 8 februari vertrok dames 3 richting Lochem om daar hun wedstrijd tegen Avanti dames 3 te spelen. Doordat Avanti dames 2, de medekoploper, ook had gewonnen was het noodzaak om deze wedstrijd te winnen. Avanti dames 2 en Mintonette dames 3 staan allebei bovenaan in de competitie alleen heeft Avanti meer plus punten in het aantal gewonnen sets.

DSC 0167 aang

 

Lees meer: Moeizame overwinning voor volleybaldames 3

Dames 1 zet de stijgende lijn door

Geschreven door Hendri van Beek

Vrijdagavond 7 februari stond een spannende wedstrijd op het programma voor dames 1 en dit keer zonder hun coach Hendri. De wedstrijd werd gespeeld tegen Volley’68 Dames 4, die één plek onder Mintonette dames 1 staan in de ranglijst. Voor Dames 1 is het de uitdaging om dit seizoen in de top 3 te eindigen dus het was een belangrijke wedstrijd.

Ondanks dat ze geen coach hadden gingen de meiden vol goede moed de eerste set in. Het begon moeizaam, met een punt voor de tegenpartij en daarna een punt voor dames 1. Na zo’n 10 punten liep dames 1 uit op de tegenstander. Mooi spel, drie keer overspelen en afmaken met een mooie aanval. De tegenstander kon de harde aanval niet aan en liet veel punten liggen. De eerste set gewonnen met 25-18.

Photo-2020-02-09-16-02-59_PHOTO-2020-02-09-15-39-54 (2).jpg

Lees meer: Dames 1 zet de stijgende lijn door

Duidelijke overwinning volleybalbal dames 3

Geschreven door Frank Fridrichs

Op de laatste dag van januari werd er een thuisronde gespeeld door volleybalvereniging Mintonette in de sporthal ’t Mossink. Dames 3 moest de returnwedstrijd spelen tegen Boemerang uit Eibergen. De prognose was 3-1 winst, maar het liep toch anders.

DSC 0067 aangep

De eerste set verliep vrij rustig. Vanaf het eerste moment domineerde Mintonette in deze set. De servicedruk was meteen hoog, er werden vrijwel geen opslagfouten gemaakt. Boemerang werd in deze eerste fase van de wedstrijd overrompeld. Bijna elke aanval aan Holtense kant leverde meteen een punt op. Deze set werd dan ook glansrijk gewonnen met 25-10.

DSC 0083 aangep

Over de gehele wedstrijd werd er erg goed en gevarieerd geserveerd. Ook in de tweede set was dit het geval maar waren de rally’s over het algemeen iets langer. Halverwege stond Mintonette op een voorsprong van 12-7. Hierna zakte de concentratie bij dames 3 iets in wat een aantal moeizame momenten opleverde. Tekenend voor deze meiden is dat ze vervolgens de knop om kunnen zetten en als team de wedstrijd kunnen herpakken. Dit resulteerde in een setwinst met exact dezelfde stand als de eerste set: 25-10.

DSC 0123 aangp

De derde set was veruit de beste set van dames 3 in deze wedstrijd. Op alle posities werd aangevallen maar vooral de alertheid en de vechtlust waren prachtig om te zien. Dit mooie spel leverde de setwinst op (25-9).
En dan is het zaak bij de les te blijven en ook die extra punt te pakken. Door een mooie opslagbeurt van Boemerang stond er opeens 0-4 op het scorebord. Gelukkig bleef het team uit Holten rustig en werd dit snel hersteld. Ze kwamen zelfs verrassend sterk terug en pakten ook deze set overtuigend, setstand 25-12. De volgende wedstrijd is op zaterdag 8 februari, om 16.00 uur wordt er gespeeld in Lochem.

DSC 0154 angep

Teller

Artikelen bekeken hits
1548981