• a
  • d
TheGrue.org

Mintonette dames 1 goed van start in derde klasse

Geschreven door Frank Fridrichs

Door een wedstrijdverplaatsing vorige week, speelde volleybal dames 1 vrijdagavond 25 september hun eerste wedstrijd in Hellendoorn. SVH (Hellendoorn) had het goed geregeld in de sporthal met alle coronamaatregelen dus de Holtense dames konden relaxed van start. Na zo lang geen wedstrijden te hebben gespeeld waren ze zeer gedreven om hun start in de 3e klasse goed te laten verlopen. Dit was goed zichtbaar in de eerste set; de tegenstander werd prima onder druk gezet en Mintonette scoorde makkelijk. Mede doordat er erg goed werd geserveerd kwam SVH niet of nauwelijks in haar spel. Met zeer mooie rally’s ging deze eerste set naar de dames uit Holten, setstand 13-25.

teamfoto 1

 

Vol vertrouwen ging Holten de 2e set in. Deze begon prima met een prachtige service-serie waarmee de stand op 0-5 kwam. Over het algemeen verliep de passing vrij goed waardoor er ook op alle fronten kon worden aangevallen. Langzaamaan kwam SVH echter beter in hun spel waardoor er aan Holtense kant onrust ontstond en Mintonette meer onder druk kwam te staan. Het werd een spannende set waarbij de stand nooit meer dan twee punten verschil liet zien en beide teams vastbesloten waren deze set in winst om te zetten. Door goed samenspel en veel vechtlust lukte het Mintonette om de set te pakken (23-25).

Met deze mooie voorsprong, begon de 3e set. Maar zoals zo vaak, had Mintonette moeite deze set naar haar hand te zetten. SVH speelde hier prima op in en zette veel druk. De thuisploeg zag kans uit te lopen tot een voorsprong van 6 punten en ondanks verbetering van spel halverwege de set, lukte het Holten niet de achterstand weg te werken. Hellendoorn won deze set met 25-20.

Mintonette kwam in de 4e set goed uit de startblokken. De aanval en de passing liep goed en ook de servicebeurten werden weer op het normale niveau uitgevoerd. SVH gaf zich nog niet gewonnen dus de wedstrijd bleef spannend met lange rally’s en goed volleybal aan beide kanten van het net.
Dames 1 bleef geconcentreerd spelen en kon de voorsprong die halverwege was opgebouwd omzetten naar een setwinst en dus wedstrijdwinst. Een mooie start van dit, toch wel spannende, seizoen in een nieuwe, hogere klasse.

De volgende wedstrijd van dames 1 is een thuisronde in sportzaal Rietberg (’t Mossink) op vrijdag 2 oktober a.s. Aanvang wedstrijd is 19.30 uur. Wij zien jullie natuurlijk graag voor de nodige aanmoedigingen bij onze wedstrijden maar door Corona gelden wel beperkingen. Kijk hiervoor op de website van Mintonette.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Teller

Artikelen bekeken hits
1753350