• a
  • d
TheGrue.org

Oefenwedstrijd Mintonette Ds1 tegen Dynamiek Ds1 leerzaam

Geschreven door Frank Fridrichs

Dynamiek Ds1 uit Goor, uitkomende in de 2e klasse, kwam op zaterdag jl naar Holten voor een oefenwedstrijd. Voor Ds1 uit Holten, die vorig jaar gepromoveerd is naar de 3e klasse, een flinke uitdaging maar iedereen weet: de bal is rond. Er zijn wel wat wijzigingen in het team gekomen; drie nieuwe gezichten, Rian, Julia en Marissa (nog geen competitie), Nelleke is vertrokken naar Zweden en de “oudgedienden: Iris, Gaby, Esmee, Sanne, Elise en Charlotte.

DSC 0578 eerste

 

In de eerste set, na een sterke opslagserie van Dynamiek (1-6), kwam Holten steeds beter in haar spel. Technisch en aanvallend zie je best wel verschil tussen beide teams maar Holten heeft een geweldige vechtlust. Het spel aan Goorse kant gaat soms ook wat sneller maar Holten pakte het zeer goed op. Met mooie rally’s was het een hele mooie set om naar te kijken. Dynamiek pakte de eerste set met 22-25.

DSC 0583 eerste
Vanwege Corona bleven de speelsters ook aan één kant van het veld. Meteen in de tweede set nam Dynamiek een grote voorsprong.(4-13) De servicedruk was hoog en Holten had daar op dat moment geen antwoord op. Er lukte aan Mintonette kant minder, ook werd er minder aangevallen. Dynamiek bleef heel goed doorspelen en toen bleek het verschil tussen een 2e klasse en een 3e klasse team. Ook deze set werd voor Dynamiek, setstand 14-25.

DSC 0589 eerste
Helaas ging dit ook door in de derde set. Met tussenstanden van 5-10 en 8-14 probeerde de dames uit Holten grip te krijgen op de wedstrijd maar aanvallend konden we niet scoren. Gelukkig is de sterke kant van het Holtense team dat ze nooit opgeven en blijven vechten. En met mooie lange rally’s kwamen ze beter in hun spel. De passing ging beter waardoor er ook weer goed aangevallen kon worden. Langzaam kropen ze dichterbij en zetten ze Dynamiek onder druk. Met 15-16, 16-19, 18-22 op het scorebord bleven ze zeer goed spelen en was het ook voor de toeschouwers leuk om te kijken.
In de vierde set maakte Mintonette wat meer foutjes dan normaal maar dit kwam ook doordat Dynamiek erg sterk en stabiel speelde. Mintonette Ds1 probeerde het zeker maar kwam in deze set niet dichtbij. Met standen van 4-10 en 7-16 keken ze steeds tegen een grote achterstand. Er werd van alles geprobeerd maar deze set ging met ruime cijfers naar Dynamiek, setstand 13-25.

DSC 0628 eerste
Na de wedstrijd even bijkletsen en de volgende oefenwedstrijd staat bijna weer op de agenda. Een geweldige, leerzame ochtend voor niet alleen Holten maar ook Goor. Aankomend weekend doet Ds1 mee aan een voorbereidingstoernooi in Enschede en 2 weken erop speelt Ds1 haar eerste uitwedstrijd, vrijdagavond 25 september 21.00 uur, in Hellendoorn.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Teller

Artikelen bekeken hits
1753332