• a
  • d
TheGrue.org

Mintonette Dames 1 volleybal pakt de volle winst in Haaksbergen

Geschreven door Hendri van Beek

oensdag 26 februari stond voor Mintonette DS1 de inhaalwedstrijd tegen Isivol DS5 op het programma. De avond begon met een flinke tegenvaller; tijdens het inspelen bleek dat Britt Kaayk de wedstrijd niet kon starten wegens een polsblessure. Britt is 1 van de 2 spelverdeelsters van het team en aangezien Mintonette DS1 een volleybalsysteem met 2 spelverdeelsters speelt, was een omzetting van posities noodzakelijk.

 Knipsel4.jpg

 

Er werd besloten om Demi Wesselijk (passer/loopster) in te zetten als spelverdeelster. De wedstrijd werd erg sterk gestart en er werd al snel een goede voorsprong gepakt. Isivol DS5 knokte zich echter goed terug in de set waarna het halverwege de set gelijk stond; 15-15. Isivol had echter geen antwoord op de erg sterke servicebeurt van Iris Lammers waarna de eerste set uiteindelijk met 22-25 gewonnen werd. De tweede set gingen de dames van Mintonette wederom voortvarend van start en er werd heel snel een grote voorsprong gepakt en dit keer werd deze niet afgestaan, wat resulteerde in een setwinst van 13-25. De derde set leek een exacte kopie van de tweede set; wederom werd er een grote voorsprong gepakt en mede door de uitstekende servicedruk van Jolien Schuppert en Michelle Beldman in combinatie met de sterke aanval van Lisa Evers werd deze set met 14-25 gepakt en daarmee was de overwinning ook behaald.

Nu was het zaak om, net als de vorige wedstrijd, de volle buit mee te nemen richting Holten. De dames lieten zien nog erg gretig te zijn en waren niet van plan een set af te staan aan de tegenstander. Mede door de aanvalskracht van Amy den Hollander en de uitblinkende spelverdeelsters Romy Ulfman en Demi Wesseldijk werd deze set met 11-25 gepakt en werd de 0-4 overwinning veiliggesteld.

A.s. vrijdag 6 maart speelt Mintonette DS1 (nr. 4) om 19:00 in ’t Mossink de thuiswedstrijd tegen Tornado Geesteren DS7 (nr. 3). Kom je ook kijken?

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Teller

Artikelen bekeken hits
1753336