• a
  • d
TheGrue.org

Dames 1 zet de stijgende lijn door

Geschreven door Hendri van Beek

Vrijdagavond 7 februari stond een spannende wedstrijd op het programma voor dames 1 en dit keer zonder hun coach Hendri. De wedstrijd werd gespeeld tegen Volley’68 Dames 4, die één plek onder Mintonette dames 1 staan in de ranglijst. Voor Dames 1 is het de uitdaging om dit seizoen in de top 3 te eindigen dus het was een belangrijke wedstrijd.

Ondanks dat ze geen coach hadden gingen de meiden vol goede moed de eerste set in. Het begon moeizaam, met een punt voor de tegenpartij en daarna een punt voor dames 1. Na zo’n 10 punten liep dames 1 uit op de tegenstander. Mooi spel, drie keer overspelen en afmaken met een mooie aanval. De tegenstander kon de harde aanval niet aan en liet veel punten liggen. De eerste set gewonnen met 25-18.

Photo-2020-02-09-16-02-59_PHOTO-2020-02-09-15-39-54 (2).jpg

 

Op naar de tweede set, die goed begon. Maar halverwege deze set lieten de dames wat ballen gaan en maakten ze wat schoonheidsfoutjes. Daarna herpakten ze zich goed en de set is gewonnen met 25-21.

En dan de verdoemde derde set, meestal een set waar dames 1 punten laat liggen. Of het de vermoeidheid is of iets wat tussen de oren zit, daar zijn we nog niet uit….. De set was ontzettend spannend maar de meiden hielden dapper stand. De set werd gewonnen met 25-23.

Wetende dat de wedstrijd gewonnen was, wilden ze de vierde set en dus de bonuspunten ook graag meenemen naar Holten. Ondanks dat de wedstrijd al voor dames 1 was, gingen ze er toch voor. Vol goede moed en mooie ballen pakten ze punt na punt. De service-druk was goed en de tegenstander had hier erg veel moeite mee. Het samenspel en de communicatie waren top en zo werd de laatste set met 25-15 gewonnen.

Al met al een wedstrijd om met een goed gevoel op terug te krijgen. Ondanks de minpuntjes was het een prima en zeer degelijke wedstrijd van dames 1 en gaan ze door met de strijd om een plek in de top 3 te behalen. Top gedaan dames!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Teller

Artikelen bekeken hits
1753337