• a
  • d
TheGrue.org

Volleybal dames 3 wint overtuigend

Geschreven door Frank Fridrichs

Op vrijdag 24 januari jl stond de wedstrijd Forza tegen Mintonette dames 3 op het programma. In het klassement staan deze twee teams op een gedeelde tweede plaats maar Forza had al wel een wedstrijd meer gespeeld.
In de eerste set werd er meteen flink gestreden om elk punt en met lange rally’s ging het gelijk op. Met een mooie ace werd de voorsprong gepakt, stand 5-6, en deze gaf Mintonette niet meer weg. Aan beide kanten werd er veel aangevallen, wat de wedstrijd ook mooi maakte voor de meegereisde trouwe supporters. Met echt goed en aanvallend volleybal speelde dames 3 een super goede set en pakte daarmee de eerste set overtuigend. Setstand 12-25.DSC 0571 aangepas1


We hadden als doel dat we in deze wedstrijd de passing naar de spelverdeelsters hoog en goed wilden doen. Dat lukte zeker tot een setstand van 4-12. Na een zeer sterke fase met mooie servicebeurten en aanvallen ontstond er een onrustige fase in het spel van Mintonette. Met wat foutjes van Dames 3 werd Forza steeds beter en zette dames 3 onder druk. Met setstanden van 19-18 en 22-22 maakten beide teams het wel erg spannend. Opgelucht en 10 jaar ouder pakten de dames van Mintonette toch de winst. Setstand 23-25.

DSC 0694 aang
Over het geheel van de wedstrijd was de service goed aan de kant van Holten en zo stond er 2-7 op het scorebord in de derde set. Dames 3 speelde in het begin erg geconcentreerd en fanatiek en zette Forza onder druk, waardoor ze in deze set verder uitliepen. Even werd het toch nog spannend, want Forza zette een eindsprint in. Met veel gezang en goed spel kwamen ze goed terug, maar dames 3 hield het hoofd koel en zo pakten ze ook de derde set. Stand 20-25.

DSC 0575 aanp
Nu wilden de dames uit Holten ook de vierde set winnen, want dat levert een extra punt op om in de strijd te blijven voor het kampioenschap. Met wederom mooie lange rally’s maakten beide teams er een mooie wedstrijd van. Dames 3 speelde ook in deze set erg goed. Met een gave redding in het veld ernaast werd de bal teruggehaald. Dames 3 pakte de voorsprong, setstand 13-14, en gaf deze niet meer weg. Mintonette bleef goed spelen met mooie servicebeurten en pakte deze set overtuigend. De vijf punten konden meegenomen worden naar Holten. Setstand 17-25.
Op vrijdag 31 januari speelt Mintonette een thuisronde in sporthal ’t Mossink. Dames 3 start om 21.00 uur met de wedstrijd tegen Boemerang.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Teller

Artikelen bekeken hits
1753349