• a
  • d
TheGrue.org

Overtuigende winst Mintonette dames 3 tegen koploper

Geschreven door Frank Fridrichs

Na een korte winterstop van drie weken werd 7 januari 2020 weer getraind en moest twee dagen later ook meteen een competitiewedstrijd worden gespeeld. En de eerste wedstrijd van dames 3 voor het nieuwe jaar was meteen een pittige: de returnwedstrijd tegen dames 2 van Avanti, koploper in de poule en het enige team dat Mintonette dames 3 wist te verslaan in het eerste deel van de competitie.

DSC 0426 aangep

 

In de erg kleine zaal van Lochem, begon dames 3 wat onzeker en gespannen aan de eerste set. Al vrij snel keek Holten tegen een achterstand aan van 11-5. Langzaam kwam er meer zelfvertrouwen en ging het spel met grote sprongen vooruit. Met lange rally’s en verschillende gave reddingen begon Mintonette steeds beter te spelen. Met een stand van 22-21 was het erg spannend ook voor de meegereisde supporters. De tactiek was servicedruk uitoefenen en dat pakte goed uit. Met een prachtige reeks van één van de Mintonette dames werd de eerste set gewonnen met 22-25.

DSC 0517 aan

In de tweede set gingen de dames uit Holten goed door met hun eigen spel. In deze mooie wedstrijd waar beide teams erg aan elkaar gewaagd waren, bleef Mintonette aanvallend spelen. Onderling was afgesproken dat er geen makkelijke ballen over het net zouden worden gespeeld omdat de ervaren tegenstander dit meteen zou afstraffen.
Met een ace werd de voorsprong gepakt (20-21) en dit gaf Mintonette niet meer weg en zo pakten ze de tweede set ook met 22-25.

Tijdens de kleine pauze aan het begin van de derde set, werd heerlijk genoten van mandarijnen en druiven. Op dat moment werd besloten tot een, zo was het plan, tactische wissel. Helaas pakte dat niet goed uit, er ontstond wat onrust met zelfs wat opstellingsfouten in het veld. Aan Holtense kant werden wat meer fouten gemaakt en daarbij speelde Avanti deze set erg alert. Met een setstand van 25-16 pakte Avanti deze set.

DSC 0485 aang 2

Meteen aan het begin van de vierde set werd duidelijk dat dames 3 erg gegroeid is. Na een verlies-set lukte het dit jeugdige team (17-23 jaar) de rust, vechtlust, saamhorigheid terug te vinden. Met mooi spel gingen ze goed uit de startblokken. Vergeleken met de derde set liep de service ook weer goed en zo pakten ze een mooie voorsprong van 7-12. Dames 3 bleef uitstekend serveren en aanvallen en ging richting een mooie overwinning. De vierde set werd gewonnen met 18-25. Een mooie revanche op de enige verlieswedstrijd tot nu toe in dit seizoen. De volgende wedstrijd is vrijdagavond 24 januari en dan spelen we in Laren tegen Forza.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Teller

Artikelen bekeken hits
1753359