• a
  • d
TheGrue.org

Dames 3 volleybal winterkampioen

Geschreven door Frank Fridrichs

De laatste competitieronde van dit jaar werd gespeeld op vrijdag 13 december in sporthal ’t Mossink. Dames 3 van volleybalvereniging Mintonette moest het opnemen tegen een eveneens jong team namelijk Vios uit Eefde die op de zesde plek staan.

DSC 0068 aangep

De vraag was of dames 3 het niveau van de vorige wedstrijd konden voortzetten. De eerste twee sets was het antwoord hierop een volmondig “ja”. Er was erg veel beweging en veel servicedruk. Met een tussenstand in de eerste set van 13-3 leek het even een makkelijke avond te worden maar het jonge, goed spelende team uit Eefde kwam sterk terug. Bij een stand van 17-13 ging het spel op en neer maar Mintonette bleef geconcentreerd spelen en pakte de eerste set met 25-19. De tweede set verliep nog beter dan de eerste. Mintonette bleef goed aanvallen en zorgde ervoor dat Vios niet in haar spel kon komen. Met uitstekende servicebeurten werd de tweede set vrij eenvoudig gewonnen, setstand 25-10.

En daar kwam toch weer die beruchte derde set. Dames 3 begon niet goed aan deze set, de pass kwam niet meer goed bij de spelverdelers en daardoor was er minder druk. Daarbij begon Vios ook erg goed te spelen. Met een paar harde opslagen maakten ze het Holten erg moeilijk en stond er 19-19 op het scorebord. Dames 3 probeerde van alles, vochten voor elke bal maar het liep niet zo gemakkelijk. Gelukkig bleef Mintonette rustig spelen en na wat foutjes van Vios kon deze set toch worden gewonnen, setstand 25-21.

DSC 0128 aangep 2

Opgelucht begon dames 3 aan haar vierde set. Bij winst zouden er 5 punten bijgeschreven kunnen worden, niet onbelangrijk. Mede door een mooie servicebeurt bij Mintonette en wat fouten aan Vios kant kwam dames 3 op een voorsprong van 11-7. Gedurende de set begon dames 3 weer beter te spelen, vooral de passing kwam beter aan. Met aanvallen van achter de 3 meterlijn en bekeken balletjes, werd in deze toch wel moeizame en spannende wedstrijd, de volle winst behaald.

DSC 0151 2 aangep

Dames 3 staat op de eerste plaats maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. Op donderdag 9 januari moeten de dames de returnwedstrijd tegen Avanti spelen. De eerste ontmoeting won Avanti met 3-1 en dames 3 wil dit graag rechtzetten.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Teller

Artikelen bekeken hits
1775676