Leuke Sinterklaasmiddag met mooie surprises en gedichtjes

Geschreven door Frank Fridrichs

Al heel lang geleden, tijdens het beachvolleyballen in augustus, is er een datum geprikt om met het team Sinterklaas te vieren. De lootjes waren getrokken en de voorpret kon beginnen. En wat waren de surprises en gedichten gaaf zeg! Iedereen had haar en zijn wensen doorgegeven en op zaterdag 30 november, na een volleybalwedstrijd, was het eindelijk zo ver. Hele huiskamer vol met cadeautjes.

IMG 20191130 WA0036 aangep 1


Voor het vertrek richting Doetinchem kwam iedereen met de surprises, verstopt onder een vuilniszak, bij Nelleke thuis. De moeder van Nelleke heeft, terwijl wij in Doetinchem de wedstrijd speelden, alles mooi uitgestald en versierd met pepernoten, taaitaai en zoete marsepeinmuisjes.
Met twee auto’s scheurden wij snel terug na de wedstrijd, met het gevolg dat 1 auto wel wat eerder in Holten was. De mama van Nelleke had ons nog niet zo vroeg thuis verwacht, daarom was ze nog wat boodschappen aan het doen. En je raadt het al, in de 2e auto, daar zat Nelleke met de huissleutel. Ze stonden er wel een kwartier zeiden ze…….echt nie 😊

IMG 20191130 WA0032 aangepas 1
Met z’n allen naar binnengestormd en gekeken wat voor leuke surprises er allemaal wel niet stonden. Het leek wel een kinderfeestje, snoepjes en drinken op tafel en allemaal cadeautjes……het Sinterklaasfeestje kon beginnen. Voorzichtig werden de surprises één voor één open gemaakt en de gedichten werden hardop voorgelezen. Een vijver, een Zweeds vliegtuig, een microscoop, een grote letter M van de Mac Donalds, een huis, een tv, een grote fles wijn en een volleybal-tennisveld waren in elkaar geknutseld.
Het ene gedicht nog mooier dan de andere, geweldig! En dan ook nog een verrassing voor ons allemaal. Er lag tussen de surprises een pakje met de naam ‘Frank’ erop. De mama van Nelleke verraste ons met een gedicht, let wel, 2 A4-tjes vol geschreven, gemaakt voor ons achten. Ze noemde dat dames drie eruit ziet als 1 grote gezellige sportieve familie…en we werden verwend met verschillende soorten chocoladeletters in diverse smaken.

IMG 20191130 WA0017 aansp 1

Van al dat lezen van die gedichten kregen we honger, dus tijd voor patat met frikandel speciaal. Heerlijk met bord op schoot werd alles naar binnen geschoven want het welbekende spel ‘Sla-bak stond op het programma.

Er werden 3 teams gemaakt en iedereen moest op een post-it een persoon, een ding en een dier opschrijven. Die briefjes werden dan in een bak gedaan…..de slabak. In totaal zaten er veertig briefjes in de bak. In de 1e beurt moet één van je teamleden het briefje omschrijven zodat de rest het kan raden zonder dat je het woord zegt dat op het briefje staat. Probeer zo snel mogelijk en zoveel mogelijk briefjes te raden. En dat alles binnen 30 seconden. In de 2e ronde moet je het woord wat op briefje staat uitbeelden, nou…dan zie je de gekste dingen hoor. Bij de laatste en 3e ronde moet je het in één woord omschrijven.

IMG 20191130 WA0026 aangp 1
Al met al een hele mooie en gezellige middag/avond!!!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Teller

Artikelen bekeken hits
1644442