• a
  • d
TheGrue.org

Toch winst voor volleybaldames 3 na moeizame pot

Geschreven door Frank Fridrichs

Op vrijdagavond 15 november jl. kwam Dash uit Vorden voor de competitie op bezoek in sporthal ’t Mossink. Het nieuwe en jonge dames 3 van Mintonette kwam tegenover een net zo jong team te staan. Op de ranglijst was het verschil ook maar 1 punt en met het inspelen zag je al dat Dash technisch goed was, dus geen ruimte voor fouten deze avond.

DSC 1016 aangepast

 

De eerste set kwam dames 3 erg goed uit de startblokken. Met de instelling en goede uitvoering dat er geen bal de grond mocht raken, kwam Dash niet in haar spel. Met mooie rally’s en uitstekende services pakte dames 3 deze set met 25-17.
Meteen in de tweede set liet Dash zien dat zij het spelletje ook beheerste, want Holten kwam achter te staan. Met vlagen lieten deze twee prachtige teams mooi volleybal zien. Helaas slopen bij dames 3 fouten in het spel, aanvalsdruk en servicedruk vielen weg en Dash begon steeds beter te spelen. Wat dames 3 ook probeerde, ze konden niet voorkomen dat de gasten uit Vorden deze set pakten met 22-25.

DSC 0968 aangepast 2

De start van de derde set was weer voor Dash. Doordat dames 3 gewoon wat lengte mist bij het blokken van de aanvallen van Dash konden zij punten scoren. De dames uit Holten konden niet voorkomen dat zij steeds tegen een achterstand aankeken, maar gedurende de set zag je dat Mintonette iets beter begon te spelen. Langzaam kropen ze steeds iets dichter bij en door pure vechtlust kwam de stand op 22-22. Een erg spannende slotfase in deze set. Holten kon net iets beter de spanning aan en won met 25-23.

DSC 0971 aangep 1

Dit spel zette zich voort in de vierde set. De punten werden nu weer meer zelf gemaakt ipv door fouten van de tegenstander. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd en met wisselend spel aan beide kanten ging het gelijk op. Niemand van dames 3 wilde deze set verliezen, zodat een vijfde set nodig was. De vier punten bij overwinning van deze set moest worden binnen gehaald om bovenin mee te blijven draaien in de competitie.
Deze wedstrijd was voor de toegestroomde toeschouwers zenuwslopend om te zien maar de vechtlust van dames 3 maakte veel goed. En met een ongelofelijke mazzelbal die via de netrand bij Dash op de grond viel, kwam dames 3 op matchpoint. De ontlading was groot bij de dames toen deze werd benut, setstand 25-23. De 3-1 winst was binnen. We zullen komende dinsdagen tijdens de training ons weer voorbereiden op de volgende wedstrijd.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Teller

Artikelen bekeken hits
1775698