• a
  • d
TheGrue.org

Volleybaldames 3 pakken de 5 punten in Eibergen

Geschreven door Frank Fridrichs

Met 2 auto’s gingen wij, dames 3, op weg naar Eibergen op zaterdag 19 oktober jl. voor een competitiewedstrijd. Verzamelpunt was bij huize Hoff/Paalman waarna met het wegrijden de eerste auto rechtsaf ging en de tweede auto linksaf. Het was zeker geen wedstrijd wie er het eerste was, maar auto twee heeft heel wat dieren en tractoren op de weg gezien en de eerste auto heeft de binnenlanden in de achterhoek verkend. Toch nog 30 minuten voor aanvang wedstrijd waren we weer verenigd en konden we de zaal in voor een pot volleybal.


De eerste set begon dames 3 goed met servicedruk en had Boemerang even geen antwoord. De meiden uit Holten hadden er erg veel zin in vandaag, er stond er zelfs een te trillen tijdens een time-out, zo graag wilde ze het veld weer in. Langzaam begon Boemerang beter te spelen, maar bij een tussenstand van 14-18 zette Mintonette meer druk. Aanvallen werden mooi in de hoeken geslagen en zo pakte Mintonette de eerste set met 17-25.
De tweede set verliep voor de dames uit Holten als de beste set van de wedstrijd. Service ging uitstekend, de passing, de set-upmet daarna mooie aanvallen. Dit resulteerde in een snelle set met 11-25.

2019 10 19 wedstrijdfoto aagep2

 

En daar komt de derde set weer aan, de beruchte derde set wat al eerder chaos en paniek-volleybal in andere wedstrijden heeft opgeleverd. En ja hoor, voordat de meiden het wisten stonden ze achter met 6-2. Zelfs een prima uitgevoerde ‘pancake’ werd afgefloten. Misschien kwam het dit keer door een aantal hoestende en niesende speelsters, maar bij een tussenstand van 10-10 moest er meer pit komen van onze kant om deze set te gaan winnen. Na een korte time-out, met wat pitloze-druiven en mandarijntjes, is het gelukt om de rust terug te vinden. Paniekvolleybal werd omgezet in goed volleybal. Heel knap hoe langzaam het zelfvertrouwen weer werd gevonden en deze set werd dan ook winnend afgesloten.


Bij winst van de vierde set krijg je vijf punten erbij op de ranglijst dus werd er afgesproken deze set nauwkeurig te spelen. Doordat het tempo niet zo hoog lag, slopen er toch makkelijk wat foutjes in. Met een prachtige aanval als slot van deze set (16-25) pakten de dames een mooie 0-4 overwinning. Mede door deze overwinning klimt dames 3 naar de tweede plek op de ranglijst. Na de wedstrijd nog even nagezeten en toen toch maar weer de auto in, terug naar Holten. De volgende wedstrijd van dames 3 is op vrijdagavond 1 nov in sporthal ’t Mossink aanvang 21.00 uur.

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Teller

Artikelen bekeken hits
1775679