• a
  • d
TheGrue.org

Winst volleybal dames 3 tegen koploper

Geschreven door Frank Fridrichs

Met de vorige wedstrijd nog vers in het achterhoofd, kwam vrijdagavond 11 oktober jl. de koploper vv Forza uit Laren op bezoek in sporthal ’t Mossink. De meiden van Mintonette dames 3 waren er erg op gebrand een goede wedstrijd te spelen.

Het is nog maar de vierde speelronde maar Forza had alle drie wedstrijden gewonnen en dat maakte deze avond toch iets beladen. Meteen vanaf het begin speelde dames 3 met veel servicedruk. Met veel lange rally’s zorgde ze voor een mooie en spannende set voor de supporters die op de banken zaten. Met de mentaliteit dat er geen bal de grond mocht raken, werd er een tussenstand genoteerd van 15-10. Dames 3 ging verder met haar spel en pakte zo zeer verdiend de eerste set met 25-19.

 

De tweede set was bijna een kopie van de eerste. Met een prima servicedruk en mooie aanvallen zat dames 3 goed in de wedstrijd. De tegenstanders uit Laren hadden heel veel ballen terug maar door pure vechtlust werd deze set ook gewonnen met 25-19.

De misschien wel beruchte derde set stond ze nu te wachten. Deze staat zo bekend omdat na twee winstsets, er een dip ontstaat in concentratie. En warempel, voordat dames 3 het wist, stond ze al achter met 3-10. De passing liep niet meer waardoor er ook niet goed kon worden aangevallen. Nu stonden de dames van Mintonette meer onder druk. Even leek het erop dat een eindsprint nog verandering zou brengen maar het mocht helaas niet meer baten. Deze set was voor Forza. Setstand 22-25.

Voordat de vierde set begon, werden nog snel wat druifjes en mandarijntjes naar binnen geschoven, ondertussen elkaar oppeppend om de komende set te winnen. Het spel werd weer beter aan Holtense kant, de servicedruk, de passing en ook de aanvallen liepen weer. Langzaam kregen ze steeds meer vertrouwen en dat was merkbaar aan de ontspannen gezichten en sfeer. Dames 3 pakte deze set met 25-14 en won deze wedstrijd zeer verdiend met 3-1. Ze staat nu gedeelde vierde in de competitie. De volgende wedstrijd is zaterdag 19 oktober in Eibergen tegen de nummer 3 op de ranglijst.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Teller

Artikelen bekeken hits
1618739