• a
  • d
TheGrue.org

Jong dames 1 pakt een puntje op pure vechtlust

Geschreven door Frank Fridrichs

Voor de bijgelovigen onder ons was de wedstrijdavond niet de meest gelukkig gekozen datum;  vrijdag de 13e; wat gaat er dan allemaal fout? Bij binnenkomst in een mooie sportzaal in het niet zo grote Beckum viel al meteen op dat vrijwel alle leden van het team van de tegenstander onze (inval)coach bijna recht in de ogen kon kijken (en Frank is toch echt bijna 2 meter!!). En dan ons dames 1, iedereen die ze kent, kan toch beamen dat er een aantal onder de 1.70 blijven steken. Ook bij het inslaan, werd wel meteen duidelijk dat het een ervaren tegenstander was.

 

Toch bleek ook dit keer dat vechtlust en een goed hecht teamgevoel erg bepalend kan zijn bij volleybal.

De eerste 6 punten ging het voorzichtig gelijk op, daarna liep TVO langzaam wat uit. Met lange en prachtige rally’s bleef Mintonette vechten voor elk punt maar ze konden niet voorkomen dat Beckum telkens verder uitliep. Bij een tussenstand van 21-11 ging de knop definitief om en kwamen de dames uit Holten op dreef. Knokken voor elke bal, veel variatie met de aanvallen en oplettend goed spel kwamen ze langzaam terug. Het was helaas net niet voldoende, bij een 23-20 tussenstand, pakte TVO de laatste 2 punten voor de set.

De tweede set ging Mintonette door met hun eigen spel. Waar je de dames van TVO steeds hoorde schreeuwen, oppeppen, hoorde je de dames uit Holten bijna niet. Dat is ook wel kenmerkend voor dames 1 uit Holten. Volleybal staat bekend om het “kabaal” maar onze dames zijn relatief rustig maar spelen ondanks dat met veel teamspirit. Het lukte Mintonette in deze set om een constante voorsprong van vier punten te behouden. De tegenstander had dit niet verwacht en raakte steeds meer gefrustreerd wat resulteerde in een verdiende winst in deze set.

De derde set liep totaal anders. Aan onze kant wat meer persoonlijke fouten maar het grootste verschil zat in de zeer hoge service druk van TVO. Hierdoor liep Mintonette achter de feiten aan.
In de vierde set ging het wel beter bij Mintonette maar eerlijk is eerlijk, de dames uit Beckum legden opnieuw veel druk, in service en bij de aanvallen, en Holten kwam niet meer in hun eigen spel. Setstanden in beide sets 25-11.

20171013 D1

In deze bijna twee uur durende wedstrijd was TVO de betere ploeg en won deze wedstrijd verdiend met 3-1. Ons jonge team mag echter zeer trots zijn dat ze een punt mee naar Holten konden nemen van deze nummer 3 in de competitie.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Teller

Artikelen bekeken hits
1246480