CMV 4 speelt sterke laatste ronde

Met het Paasfeest in het vooruitzicht werd de laatste ronde van dit seizoen afgelopen weekend gespeeld. Het zou een spannende ochtend worden in Den Ham, dat stond op voorhand duidelijk vast. Twee VC Aastad teams maakten kans op het kampioenschap en Mintonette moest tegen het eerste team dat net 2 puntjes los stond.

De Mintonette meiden waren de vorige afstraffing met duidelijk verschil nog niet vergeten en waren zeker van plan die ontmoeting recht te zetten. De ploeg uit Almelo kon zich dus geen verlies permitteren want dan zou het tweede team met het kampioenschap er vandoor kunnen gaan.

20170415 CMV n4 MintonetteDe eerste wedstrijd was meteen tegen de koploper en de spanning was duidelijk voelbaar in het veld. Beide teams gingen er volop in en het was een zeer mooie wedstrijd waarbij de Mintonette meiden de beste wedstrijd van dit seizoen speelden. Er werd goed samengespeeld en bijna onmogelijke ballen werden toch nog gepakt. Op de tribune was zelfs even ongeloof want werd daar een echte smash gezien? VC Aastad had een wat fysiek sterker team en dit zag je terug bij bepaalde ballen die vrij gemakkelijk achterin het veld werden teruggespeeld. Uiteindelijk maakte de tactiek van het Almelose team het echte verschil; met name de korte bal vlak achter het net was een zeer geducht wapen. In de eerste en derde set was het zeer spannend en leek in beide sets Mintonette met de winst er vandoor te gaan maar VC Aastad overwon haar zenuwen en trok de winst met het minimaalste verschil naar binnen (24-25, 19-25 en 14-15).

Meteen aansluitend werd er tegen WVC Volley gespeeld. Beide ploegen hadden al gespeeld en met name in de tweede set viel de concentratie helemaal weg; dit werd zeker geholpen door de luidruchtige feestjes van de teams op de naast gelegen velden waar kampioenschappen gevierd werden. Ondanks het feestgedruis legden de Holtense meiden toch ook hier een mooie pot neer. Samenspel en de wil om ballen te pakken leverden mooie rallies en sets op. De eerste en derde set namen de Mintonette meiden mee naar huis, de tweede ging naar Wierden (25-14, 23-35, 15-10).

Met trots kunnen de meiden terugkijken op de laatste twee wedstrijden. Het verlies tegen de uiteindelijke kampioen lijkt deze keer op papier groter dan de werkelijkheid was. Het Mintonette CMV nv4 team heeft daarna in Holten, met dank aan sponsor het Klavertje, het seizoen afgesloten met een heerlijke en welverdiende portie patat. Trainer en ouders kunnen terugkijken op een super leuk en leerzaam seizoen!

20170415 CMV n4 Mintonette Klavier

De laatste twee wedstrijden dit seizoen werd er ijzersterk gespeeld door CMV 4. Tegen de uiteindelijke kampioen werden twee sets met 1 punt verschil verloren en dat geeft maar duidelijk aan hoe dit team gegroeid is. Het afsluitendepatatje bij 't Klavertje was daarom meer dan verdiend! (0-6 en 4-2).

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Teller

Artikelen bekeken hits
1576140