Nipt verlies weerspiegelt mooie wedstrijd D1 niet

De thuiswedstrijd tegen de dames van Twente-Sparta beloofde een mooie wedstrijd te worden. De nummer 9 tegen de nummer 6 verschilden in totaal 12 punten, zo aan het einde van het seizoen geen groot verschil. 

De eerste set was een schril contrast met de rest van de wedstrijd. De Mintonette dames liepen binnen vanaf het begin van de set ruim weg. Hoewel het spel nog niet sprankelde, was het wederom solide en dat zorgde er voor dat deze set met amper de helft van het aantal punten bij de tegenstander, gewonnen werd (25-14).

Vanaf de tweede set werd het spel anders. Een wisseling bij de tegenstander betekende meer druk op de middenaanval. De Holtense dames zetten een paar tandjes bij en dit resulteerde in mooie, soms hele lange, rally's. Twee vroege time-outs waren een poging om de meiden scherp te krijgen en dit leek waarempel te lukken. Tegen het einde van de tweede set sloop helaas een stukje onzekerheid in het team en viel de aanvalsdruk een stukje terug. Het team uit Enschede greep dit aan en wist de laatste punten met aanvalsdruk binnen te halen (23-25).

Fanatiek werd er begonnen aan de derde set. Er zat meer in het vat! Er werd weer met lef gespeeld, de service was heel sterk en hierdoor lukte het Mintonette om steeds een voorsprong te hebben. De middenspeelsters van de tegenstander bleef sterk maar in deze set lukte het een aantal keer om stevig te blokkeren. Deze inzet zogde ervoor dat een ruime voorsprong werd behaald. Bij een stand van 23-18 werd het nog even spannend, veilige ballen werden door de tegenstander gretig opgepakt maar uiteindelijk werd deze set terecht binnen gehaald (25-22).

De vierde en vijfde set waren gewaagd aan elkaar. De tegenstander werd tactisch goed onder druk gezet. Aanvallend was Mintonette in deze fase wat wisselend maar wel fanatiek en volhardend. Echt mooi volleybal- en samenspel werd door de Holtenaren vertoond. Alle posities werden gebruikt en benut en dat leverde heel mooi spel op voor het aanwezige publiek. Eerlijk is eerlijk, de middenaanval van de tegenstander was dermate sterk dat die het bepalende verschil heeft gemaakt (22-25 & 14-16).

Een sterk verlies waarbij 2 punten zijn binnengehaald en daardoor zijn de dames alsnog een plaats op de ranglijst gestegen. Het zal de komende drie wedstrijden nog heel spannend worden onderaan in deze poule.

20170324 D1

Winnen ondanks verlies is altijd bijzonder. De meiden van het eerste dames team van Mintonette stijgen een plaats door de zwaar bevochten twee punten. Met nog drie wedstrijden in het verschiet worden het belangrijke weken om bij de één-na-laatste plaats weg te blijven (2-3).

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Teller

Artikelen bekeken hits
1576144