Verlies en vervolgens de volle winst volleybal meiden A1

Geschreven door Frank Fridrichs

Met nog twee competitiewedstrijden te gaan, komt het eind van het seizoen al aardig in zicht. De afgelopen twee wedstrijden werden beide thuis gespeeld in sporthal ’t Mossink. De eerste op 17 maart de tweede op 24 maart.

De wedstrijd van 17 maart tegen Havoc A1 uit Haaksbergen werd helaas verloren met 1-3. In de eerste set werd uitstekend volleybal gespeeld door de meiden uit Holten. Dit resulteerde in een mooie eerste setwinst van de wedstrijd. Daarna zakten de meiden wat in waardoor de tegenstander de tweede en derde set vrij gemakkelijk kon pakken. Door wat onrustig spel kwam Holten maar niet aan aanvallen toe. In de vierde set rechten de dames van Mintonette de rug en lieten ze zien dat ze het volleybalspelletje echt wel beheersen. Helaas konden ze deze set net niet binnen halen voor een vijfde set (setstand 24-26).

Afgelopen vrijdag kwam HVC A2 uit Den Ham op bezoek, die 2 punten onder ons staan in de competitie.
In het begin van de eerste set kwam Holten niet in haar spel. Er werden teveel persoonlijke fouten gemaakt. De passing lag niet altijd goed maar ook de aanvallers werden niet altijd goed in stelling gebracht. Met 17-22 op het scorebord moesten de meiden A1 nog vol aan de bak voor de winst. En dat lukte. Met een mooie service-serie en goed spel maakten de meiden 8 punten achter elkaar wat de setwinst opleverde. (25-22).

In de tweede set groeide het team. De pass ging beter, de spelverdelers legden de bal beter klaar voor de aanvallers. Verdedigend stond Holten ook goed te spelen. Setstand 25-16.
De zo beruchte derde set ging van start zoals altijd….rommelig. De tegenstander plaatsten de bal een paar keer in de hoekjes en scoorde zo wat punten. Bij een stand van 9-10 ging Mintonette A1 beter spelen. Langzaam trokken ze de wedstrijd naar zich toe en met zeer mooie bekeken balletjes speelde Holten steeds beter. Setstand 25-18.

De vierde set wilden ze ook graag winnen om de volle winst te behalen en de 5 punten. En dat deden ze. Prachtig om te zien hoe ze speelden. Er werd goed gekeken, erg gevarieerd aangevallen en nog een pluspunt, de service ging uitstekend. Bij een stand van 21-14 kwam een klein dipje maar de meiden van A1 pakten hun eerste 4-0 overwinning. Setstand 25-22.

20170324 A1 web

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Teller

Artikelen bekeken hits
1576152