CMV 4 Mintonette krijgt zware dreun te verwerken

Met het gezicht in de zon werd zaterdagochtend de rit naar Enter gemaakt. Twee wedstrijden die gelukkig deze keer achter elkaar door gespeeld konden worden waardoor ook nog van de mooie middag genoten kon worden.

Het Holtense meiden team van CMV 4 moest de eerste wedstrijd tegen de koploper, dit is een team met een duidelijk gemiddelde hogere leeftijd maar ook met meer power. De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op en Mintonette hield goed stand. Veel ballen werden mooi getoetst, goed gevangen en er daarna overeen gespeeld. Het verschil begon echter snel duidelijk te worden. Het team uit Almelo speelde de bal verder over het net waardoor Mintonette naar achteren moest lopen en daardoor steeds verder van het net moest spelen. Veel derde ballen werden onnauwkeurig gespeeld en waren daardoor makkelijk op te pakken voor de tegenstander. Hoewel de eerste set het verweer nog sterk was, viel deze bijna helemaal weg in de tweede en derde set. VC Aastad liet even zien waarom zij terecht bovenaan in deze competitie staan (17-25, 7-25 en 6-15).

De tweede wedstrijd was tegen Holyoke, de organiserende vereniging. In leeftijd en bouw een meer gelijkwaardig team en dat liet het wedstrijdverloop ook zien. Mintonette was goed in staat om hier de bal in het spel te houden en vele rally's werden de eerste set gewonnen door mooi samenspel. Toch was het verlies uit de eerste ronde zwaar aangekomen. Het enthousiasme was weg, er werd gespeeld op een soort van automatische piloot, er was geen beleving en in de tweede set nam Holyoke het spel tegen het einde van de tweede set enthousiast over. Hele lange rally's werden gepakt door de tegenstander, de Holtense meiden stonden statisch in het veld en werden soms verrast door een goed gespeelde bal. Het verlies van deze set was gelukkig de motivatie voor de laatste. Met iets meer communicatie en door het pakken van punten ook weer met meer beleving, werd de laatste set gepakt (25-15, 21-25 en 15-10).

Het zware verlies uit de eerste ronde heeft hard door gedreund in de tweede. Volgende week staan meer gelijkwaardige teams op de agenda. Hopelijk leidt dit tot leukere wedstrijden zodat de meiden dan met meer plezier in het veld staan.

20170311 101616

Het zware verlies uit de eerste ronde heeft hard door gedreund in de tweede. Volgende week staan meer gelijkwaardige teams op de agenda. Hopelijk lijdt dit tot leukere wedstrijden zodat de meiden dan met meer plezier in het veld staan (0-6 en 4-2).

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Teller

Artikelen bekeken hits
1576159