D1 verstevigt middenpositie

Het eerste damesteam van Mintonette speelde vertrouwd op de vrijdagavond thuis en gelukkig hoefde tegenstander uit Diepenheim ook niet van ver te komen zodat de wedstrijd strak op tijd begon. De Holtenaren stonden voor de wedstrijd op de negende plek, Time Out'75 sloot de ranglijst.

Het eerste deel van de wedstrijd was een duidelijke voortzetting van de lijn die de laatste wedstrijden van de thuisspelende ploeg kenmerken. Een zeer stabiel team dat vol vertrouwen de bal probeerde op te pakken en de tegenstander onder de druk hield. Bijna alle posities werden gebruikt in de aanval, ballen werden uit de uiterste hoeken gehaald en als één team werd het spel gespeeld.

Tegen het einde van de tweede set begon een bekende uitdaging naar boven te komen. Niet alle ballen werden meer met druk gebracht en de tegenstander begon in haar spel te komen. Te makkelijk werden ballen teruggebracht die vervolgens met kracht van de tegenstander weer werden teruggebracht. De Holtenaren moesten regelmatig in de achtervolging en hier werden ze onzeker van, tegen het einde van de tweede set werden veel persoonlijke fouten zichtbaar. Gelukkig was de voorsprong groot genoeg om dit moment van concentratieverlies op te vangen; de eerste twee sets waren voor Mintonette (25-13 en 25-19).

De derde set was als een fotonegatief van de eerste. Het vertrouwen leek te zijn omgeslagen in onzekerheid. Veel ballen werden bovenhands gemakkelijk teruggespeeld en ze waren daardoor continue in de achtervolging. Het tactische spel was even minder en Time Out'75 begon haar draai te vinden en bleef de druk goed zetten. Pas tegen het einde van de set werd er vanuit een behoorlijke achterstand goed terug geknokt. Er werd weer gestreden om de punten maar Diepenheim rook de winst en trok uiteindelijk de set naar zich toe (23-25).

Gelukkig blijkt dan toch weer dat het Mintonette team deze klasse, waar ze voor het eerst spelen, echt aan kan. Er werd hoop geput uit het einde van de vorige set, de schouders werden gerecht en de focus en tactiek kwam langzaam maar zeker weer terug. Lange rally's kenmerken deze set waarbij de punten vaak bij het thuisteam bleven. Eerst met een paar punten maar tegen het einde met een comfortabele voorsprong lukte het de Mintonette dames de set volledig terecht, naar zich toe te trekken (25-20).

Een gedegen overwinning die het verschil met de laatste twee in de poule nagenoeg onoverbrugbaar maakt. De doelstelling voor dit seizoen, handhaving in de middenmoot, ligt binnen handbereik! Kom ons steunen in de laatste wedstrijden, 24 maart spelen wij weer thuis!

20170303 D1 web

Een stabieler spelend Mintonette dames 1 weet de middenpositie te verstevigen door van hekkensluiter Time Out'75 te winnen. Steeds langer lukt het om concentratie vast te houden en hierdoor een mooie pot in het veld te laten zien (3-1). 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Teller

Artikelen bekeken hits
1576175