Dames 1 zeer wisselvallig

De Mintonette dames moetsten het deze week opnemen tegen Wevo, een tegenstander die in de stand één plek hoger staat. Het team was compleet, geen ziektes dus op volle sterkte.

20170203 D1 1De CMV-ers Elin en Nikki hadden een mooie avond. Lekker mee lopen, inspelen met de bal en daarna de wedstrijd openen. Hierna moesten de dames het overnemen en gelukkig werd er vanaf het begin sterk gestart. Met steeds een kleine voorsprong die dan weer werd ingelopen door het team uit Weerselo. Pas toen de 20 werd aangetikt leek het of de tegenstander het geloof begon te verliezen en liep Mintonette snel naar de (25-20).

Hoe anders waren de volgende twee sets. Blijkbaar hadden de wissels aan beide kanten een verkeerde uitwerking op de thuisploeg. Twee service series braken in de tweede set het geloof. Veel opzich kleine foutjes, geen druk op service en smash maar veel terugspeelballen zorgden ervoor dat met name de ingewisselde tegenstanders goed in de wedstrijd kwamen. De tegenstander was in deze twee sets duidelijk sterker (25-16 & 25-11).

In de vierde set moest het dan ook echt gebeuren. Koppen bij elkaar, de meiden moesten het zelf doen! Het vertrouwen begon terug te komen, er werd weer druk gezet en meteen kreeg de tegenstander minder grip. Hoe een wedstrijd tot twee keer toe zo kan kantelen is wonderlijk maar echt vol overtuiging en volledig op eigen kracht pakt dames 1 terecht deze set weer terug (25-16).

Een spannende vijfde set moest de uitkomst bieden. Het begin was voorzichtig aan beide kanten. Even leek Mintonette de set snel naar zich toe te trekken maar de tegenstander greep net zo hard weer de punten terug. Met drie match points leek de winst voor het grijpen te liggen maar helaas werd de voorzichtigheid die daar uit voortkwam de basis voor het verliezen van deze mooi gelijkop gaande set. De druk viel bij Mintonette weg maar Wevo was op dit punt een stapje ervarener en bleef wel slaan (14-16).

20170203 D1 2

Een sterk wisselvallige wedstrijd waar op eigen kracht toch twee punten uit gehaald werd. Wevo ging helaas met één punt meer naar huis (2-3).

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Teller

Artikelen bekeken hits
1576190