Moeizame wedstrijd tegen de nummer 2

Midden op de zaterdag moest er een wedstrijd gespeeld worden door Dames 1 van Mintonette in Enschede. Harambee, de nummer twee in deze poule, was de tegenstander en gezien de trend die de holtense meiden de laatste weken hebben neergezet kon dit wel eens een leuke wedstrijd worden.

Over de eerste set valt niet veel te melden, deze was snel voorbij in het voordeel van de Enschedeërs. Passes en set-ups waren onzuiver en dat paste niet in het patroon van de laatste weken. De groene muren in combinatie met het zwarte net en de heldere led-verlichting maakten het in eerste instantie moeilijk om afstanden in te schatten. De tegenstander pakte veel ballen van de grond (14-25).

Het was inmiddals middag geworden, opgeschud en wakker werd er begonnen aan de tweede set. De service werd stabieler, het spel weer meer voorspelbaar en het begon op een wedstrijd te lijken. Het spelbeeld was nog wel wisselend maar de bekende patronen begonnen weer zichtbaar te worden. In deze set werd duidelijk dat de scheidsrechter een belangrijke stempel op de wedstrijd ging drukken. De tegenstander stond steeds heel langzaam klaar en een aantal keer had de scheids een service van Mintonette afgefloten omdat deze te snel zou zijn genomen. Bij de cruciale stand van 21-22 werd een belangrijke bal "touché" gegeven terwijl er door Mintonette helemaal niet geblokt werd. Hoewel de uitslag van de set dan zeker niet te voorspellen was, werd het nu geen gelijke stand maar een gat van twee punten. De hectiek hierover zorgde voor de winst aan Enschedese kant (21-25).

De coach had weinig motivatie tijdens de setwissel nodig, getergd werd nu de derde set opgepakt. Sterke service beurten werden er door de Holtense meiden neergezet, veel ballen werden van de grond gehaald en als snel was er een groot gat getrokken. De tegenstander wisselde een paar goede speelsters terug maar het was te laat. Helaas ook hier een negatieve rol voor de scheidsrechter, de Holtense coach maakte optimaal gebruik van "wisselspelers" volgens de nieuwe regels maar de scheidsrechter dacht dit te kunnen tegenhouden. De hectiek hierover werd door Mintonette toch gebruikt om de set naar zich toe te trekken (25-15).

In de vierde set waren beide teams op kracht. Hier werd duidelijk waarom Harambee terecht op de tweede plaats staat. Dit was ronduit de mooiste set tegen deze sportieve tegenstander. Hoewel Mintonette volop in de aanval was en best wel veel ballen van de grond wisten te halen, was het team uit Enschede nog een tandje beter. Een mooie set die in lijn met de ranking naar Harambee ging (21-25).

170128 D1

De "omgeving" was van invloed en was wennen voor de Holtense dames maar Harambee trekt terecht de winst naar zich toe (1-3).

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Teller

Artikelen bekeken hits
1576188