Strijdlustige volleybalmeiden A1 pakken de winst

Geschreven door Frank Fridrichs

De derde wedstrijd van de volleybalmeiden A1 dit jaar, was een wedstrijd in Haaksbergen tegen Havoc A1 op zaterdagmiddag. Vanaf de eerste minuut was al duidelijk dat dit gelijkwaardige teams waren. De stand bleef lang gelijk; foutjes aan beide kanten hielden de teams in evenwicht. Bij een stand van 8-8 hadden de Holtense meiden al vijf keer uit geserveerd, duidelijk een onderdeel waar aan gewerkt moest worden. De andere onderdelen liepen goed en daardoor bleef de wedstrijd redelijk gelijk opgaan. Dit bracht de nodige spanning mee bij beide partijen. Uit eerder gespeelde wedstrijden dit seizoen is duidelijk geworden dat ze moeite hebben met deze spanning om te gaan. Deze wedstrijd lukte het echter goed om rustig te blijven en konden ze terecht de setwinst pakken (24-26).

De aanvalsdruk uit de eerste set was in de tweede set totaal verdwenen. Het lukte Mintonette geen enkele keer om op voorsprong te komen. Havoc was duidelijk gegroeid in de wedstrijd en speelde een stuk sterker wat onze meiden verraste. De service liep wel beter maar de passing ging niet naar wens; soms werd de bal meteen over het net gespeeld waardoor Havoc weer kon bouwen aan een aanval . De tegenstander ging er met deze set vandoor wat de setstand weer gelijk maakte (25-18).

Een belangrijk punt in de wedstrijd: gelijke stand in sets en een steeds sterker spelende tegenstander. Op dit moment in de wedstrijd moesten de meiden uit Holten mentaal de knop omzetten en zeer geconcentreerd gaan spelen. Het werd een prachtige set voor zowel speelsters als ook het publiek. Constant stuivertje wisselen met de punten, er werd hard gevochten met mooie rally’s aan beide zijden van het net. Toch kwam Havoc voor aan het einde van de set (21-17). Geen onmogelijk situatie maar wel een moeilijke. Opnieuw moesten ze diep gaan en niet de zenuwen hen de baas laten worden. Mintonette pakte, na een behoorlijke achterstand, toch nog heel knap deze derde set (24-26).

De vierde set startte met een mooie opslagserie aan Holtense kant. Mintonette speelde aan het begin van deze set erg goed. Rustig spel, mooie aanvallen en Havoc had duidelijk moeite met bijblijven. Met 6-9 en 13-19 leek er niets aan de hand. Maar de tegenstander gaf niet op en ging steeds beter spelen; de Holtense meiden werden zwaar op de proef gesteld. In deze bijna twee uur durende wedstrijd, wat voor de meegereisde supporters prachtig was om te zien, kwam er een climax. In een zinderend eind pakten de meiden van Mintonette toch de set met 26-28 en wonnen ze, zeer verdiend, deze wedstrijd met 1-3.

20170128 A1

Sterk wisselend spel maar grote vechtlust hebben de A1 meiden van Mintonette de overwinning bezorgd (3-1).

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Teller

Artikelen bekeken hits
1576196