Leuke Sinterklaasmiddag met mooie surprises en gedichtjes

Geschreven door Frank Fridrichs

Al heel lang geleden, tijdens het beachvolleyballen in augustus, is er een datum geprikt om met het team Sinterklaas te vieren. De lootjes waren getrokken en de voorpret kon beginnen. En wat waren de surprises en gedichten gaaf zeg! Iedereen had haar en zijn wensen doorgegeven en op zaterdag 30 november, na een volleybalwedstrijd, was het eindelijk zo ver. Hele huiskamer vol met cadeautjes.

IMG 20191130 WA0036 aangep 1


Voor het vertrek richting Doetinchem kwam iedereen met de surprises, verstopt onder een vuilniszak, bij Nelleke thuis. De moeder van Nelleke heeft, terwijl wij in Doetinchem de wedstrijd speelden, alles mooi uitgestald en versierd met pepernoten, taaitaai en zoete marsepeinmuisjes.
Met twee auto’s scheurden wij snel terug na de wedstrijd, met het gevolg dat 1 auto wel wat eerder in Holten was. De mama van Nelleke had ons nog niet zo vroeg thuis verwacht, daarom was ze nog wat boodschappen aan het doen. En je raadt het al, in de 2e auto, daar zat Nelleke met de huissleutel. Ze stonden er wel een kwartier zeiden ze…….echt nie 😊

IMG 20191130 WA0032 aangepas 1
Met z’n allen naar binnengestormd en gekeken wat voor leuke surprises er allemaal wel niet stonden. Het leek wel een kinderfeestje, snoepjes en drinken op tafel en allemaal cadeautjes……het Sinterklaasfeestje kon beginnen. Voorzichtig werden de surprises één voor één open gemaakt en de gedichten werden hardop voorgelezen. Een vijver, een Zweeds vliegtuig, een microscoop, een grote letter M van de Mac Donalds, een huis, een tv, een grote fles wijn en een volleybal-tennisveld waren in elkaar geknutseld.
Het ene gedicht nog mooier dan de andere, geweldig! En dan ook nog een verrassing voor ons allemaal. Er lag tussen de surprises een pakje met de naam ‘Frank’ erop. De mama van Nelleke verraste ons met een gedicht, let wel, 2 A4-tjes vol geschreven, gemaakt voor ons achten. Ze noemde dat dames drie eruit ziet als 1 grote gezellige sportieve familie…en we werden verwend met verschillende soorten chocoladeletters in diverse smaken.

IMG 20191130 WA0017 aansp 1

Van al dat lezen van die gedichten kregen we honger, dus tijd voor patat met frikandel speciaal. Heerlijk met bord op schoot werd alles naar binnen geschoven want het welbekende spel ‘Sla-bak stond op het programma.

Er werden 3 teams gemaakt en iedereen moest op een post-it een persoon, een ding en een dier opschrijven. Die briefjes werden dan in een bak gedaan…..de slabak. In totaal zaten er veertig briefjes in de bak. In de 1e beurt moet één van je teamleden het briefje omschrijven zodat de rest het kan raden zonder dat je het woord zegt dat op het briefje staat. Probeer zo snel mogelijk en zoveel mogelijk briefjes te raden. En dat alles binnen 30 seconden. In de 2e ronde moet je het woord wat op briefje staat uitbeelden, nou…dan zie je de gekste dingen hoor. Bij de laatste en 3e ronde moet je het in één woord omschrijven.

IMG 20191130 WA0026 aangp 1
Al met al een hele mooie en gezellige middag/avond!!!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Wist u datjes:

Geschreven door Frank Fridrichs

-dat één van ons begin januari voor maanden naar Zweden gaat?
-dat één van ons volgend jaar zelfs 2 jaar naar Zweden gaat voor een opleiding?
-dat één van ons rode vlekjes in de hals krijgt als ze met de auto achter paard en wagen zit?
-dat één van ons miss volgend jaar Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek gaat studeren?
-dat één van ons samen met haar vriend een huis aan het zoeken is?
-dat één van ons soms wel om 05.00 uur al moet opstaan?
-dat één van ons leert voor juf
-dat één van ons een 100% zuiver “pancake” had en dat iemand ervoor ging liggen zodat de scheids dat niet goed kon zien en werd afgefloten?
-dat twéé van ons linkshandig zijn?
-dat dames 3 op zaterdag 30 november Sinterklaasfeest gaat vieren?
-dat dames 3 binnenkort naar een Eredivisie heren volleybalwedstrijd gaan?
-ons eerste teamuitje naar Oranjedames in Apeldoorn was?
-dat één van ons altijd in de passing met een bolle rug staat?
-dat één van ons wel op haar tenen staat bij set up?
-dat één van ons tijdens een wedstrijd een 3 meter aanval hoog tegen de muur bij de tegenstanders sloeg?
-dat één van ons door knie en enkel-letsel de eerste wedstrijd moest missen?
-dat één van ons bijna klaar is met haar studie Facility Management?
-dat één van ons ondanks een keelontsteking gewoon op het veld staat?
-dat één van ons nog gewoon met telefoon in de hand op de fiets zit?

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Gespeelde wedstrijd terug kijken bij huize Paalman

Geschreven door Frank Fridrichs

Op vrijdagavond 11 oktober speelden wij tegen Forza dames 5 uit Laren in onze sporthal ’t Mossink. Op deze avond heeft de opa van Sanne en Esmee veel filmopnames gemaakt. Het werd een enerverende wedstrijd want wij wilden een goede pot volleybal neerzetten tegen de huidige koploper. Een week later was alles gemonteerd, een film van 28 minuten en een paar wedstrijdfoto’s en dit alles stond op een usb.

IMG 20191019 WA0004 aangepast 3


Nu nog een moment zoeken om dit met het hele team te kijken. Deze datum was snel gevonden want op zaterdag 19 oktober moesten wij naar Eibergen voor een wedstrijd om 13.30 uur. Elise was ook jarig geweest en dat betekent natuurlijk, TRAKTEREN OP TAART, en dit kon mooi na de wedstrijd. Ondertussen waren Iris en Frank druk aan het appen om de rest van het team een beetje te verrassen. Want na de wedstrijd was het ook alweer bijna etenstijd dus wilden Iris en Frank patat, broodjes knakworst, salade klaarmaken om dat dan tijdens de film lekker op te eten. Iris stelde ook voor om de film bij haar thuis te kijken. De vader en moeder van Iris vonden dit zo leuk dat zij alle boodschappen al in huis hadden gehaald. Erg leuk, nogmaals dank jullie wel namens heel dames 3!!


En nog een verrassing, de vader van Iris had zelfs een beamer geregeld zodat de film groot op de muur kon worden afgespeeld. Het werd een mooie middag met veel oeh en aah, want naar jezelf kijken is wel een beetje raar. Maar erg mooi om stukken van de wedstrijd terug te zien. Met een heerlijk glaasje drinken en wat eten was het een gezellige en leerzame middag.

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Teller

Artikelen bekeken hits
1775681