• a
  • d
TheGrue.org

Jaarlijkse spelregeluitleg

Geschreven door Frank Fridrichs

Dit jaar is gekozen voor een andere opzet voor de jaarlijkse spelregeluitleg. Het bleek voorgaande jaren best lastig een moment te vinden waarop iedereen beschikbaar was voor de jaarlijkse spelregeluitleg door Bert. 2016 09 27 spelregeluitleg 1 webDit jaar werd dit omzeild door aan het eind van de 19.00 uur trainingen de leden bij elkaar te roepen en rond 20.30 uur dit nog een keer te herhalen.

Bert had zich zoals ieder jaar goed voorbereid en een kopie van de wijzigingen in de spelregels voor alle leden meegenomen. De belangrijkste onderwerpen lichtte hij nog even apart toe en uiteraard was er ruimte om vragen te stellen.

2016 09 27 spelregeluitleg web

 

Wedstrijdverslagen t/m 24 april

Geschreven door Henri Stegehuis

verslag 9

De eerste ronde is begonnen met uitwedstrijden bij de senioren en de CMV jeugd. De senioren hadden over de breedte een slechte start van het weekend. Gelukkig heeft de jeugd de toekomst, de CMV-ers zijn op bezoek geweest in Vriezenveen. Lees de wedstrijdverslagen!

(klik op de titel om het gehele wedstrijdverslag te lezen)

Heren 1 start de competitie met twee jongens uit B om zo voor de toekomst het team een bredere basis te geven. Veel "opleiding" in het veld zorgt voor onrust in het veld maar de inzet en het enthousiasme van de jeugd maakt veel goed (0-4).

Dol enthousiast, met lichte spanning, hebben de meiden van CMV niveau 3 de eerste twee westrijden gespeeld. De trainingen op dit nieuwe niveau hebben zich al uitbetaald en op karakter hebben de meiden de eerste westrijd gelijk gespeeld om daarna vol overtuiging de tweede wedstrijd binnen te halen (3-3; 6-0).

Kansloze wedstrijd tegen een team dat niet thuis hoort in deze klasse. De volgende wedstrijd zal ons meer leren. De snelle wedstrijd zorgde ervoor dat we volop van de zaterdagmiddag konden genieten (0-4).

Foto impressie spelende teams

Klik op de foto om sneller te rouleren of op foto-icon voor een foto overzicht.Roulatie3 3

Spelregelwijzigingen '16-'17

Geschreven door Egbert Groot / Henri

20160910 WijzigingSpelregelsOp de site https://www.volleybalmasterz.nl/spelregels/ vindt je alle spelregels die voor ons, scheidsrechters en spelers,  van belang zijn, op een duidelijke en goed leesbare manier.

Ik heb de recente spelregelwijzigingen die voor onze teams van belang zijn op een rijtje gezet. Zie hieronder. Kijk met name naar de punten toss, wissels, time outs en voetfouten.

Egbert Groot.

Lees meer: Spelregelwijzigingen '16-'17

Oefenwedstrijd D1 Mintonette tegen Heeten Sportief goede start seizoen

Geschreven door Frank Fridrichs

Een aantal nieuwe gezichten, andere posities, het is altijd even wennen zo aan het begin van het seizoen. Daarom kwam de uitnodiging voor een oefenwedstrijd tegen Heeten als geroepen. Een beetje weer het gevoel krijgen van wedstrijden spelen.

2016 09 08 oefenwedstrijd D1 web bijgew

Op een trainingsavond van Heeten Sportief werd een datum vastgesteld waarna het Holtense team afreisde naar Heeten. Mintonette kwam tegenover een jong team (vorig seizoen nog A) met veel lengte te staan. De eerste set begon erg voorspoedig aan Holtense kant maar halverwege de set begon de tegenstander in hun spel te komen en liep het een tijdje erg gelijk op. De dames waren duidelijk aan elkaar gewaagd wat voor Holten een opsteker was omdat onzekerheid over de sterkte in de 3e klasse nog aanwezig was. Aan het eind van de 1e set begon de aanval aan Holtense kant af te zwakken wat meteen resulteerde in een voorsprong voor Heeten. Zij maakten hun aanvallen goed af en trokken de set naar zich toe (25-22).

Bij aanvang van de tweede set overheerste even een gevoel van verwarring over posities. Het sierde de dames van Mintonette dat ondanks dat, er een voorsprong werd opgebouwd van 3 punten. Daarna kwam, net als in de eerste set de tegenstander sterk terug en werd de stand weer gelijk getrokken. Vanaf het 15e punt stonden onze dames geruime tijd goed voor. Helaas moesten ze aan het eind van de set de dames uit Heeten weer naast zich dulden in stand. Een kleine eindsprint zorgde voor een mooie zege voor Mintonette (27-29).

In de derde set zakte het spel aan de kant van Mintonette weg. Op een goede servicebeurt van een speelster van Heeten had Mintonette onvoldoende antwoord en ook in de rest van de set kwam Holten niet in beeld. Dit resulteerde in een 25-9 verlies van de set.

Omdat de tijd na deze 3 sets om was, bedankten de speelsters elkaar en de scheidsrechter voor de oefenwedstrijd. Een goede manier om het wedstrijdgevoel al vast te krijgen voordat de competitie weer begint. De dames toonden vechtlust en de sfeer in het team is goed. Zeker reden om vol zelfvertrouwen de competitie in te gaan en zich te handhaven in de 3e klasse.

2016 09 08 oefenwedstrijd D1 2 bijgew web

Kamp 2016 - Video

Geschreven door Henri Stegehuis [su]
 

Jeugdkamp 2016 - heerlijk weer!

Geschreven door Henri Stegehuis

Het fantastische jeugdkamp van 2016 laat zich samenvatten in drie punten:

  • lekker warm
  • veel water
  • Samen Sportief met de handbal

20160827 131357 Volleybalkamp 500

Klik op foto voor grotere versie, 56 foto-icon in album!

De volleybalvereniging Mintonette begon het kamp op vrijdagavond. Groot kwartet, "dingen" bingo, spookjesspeurtocht en broodjesbakken gaven meteen een volle avond. Na een goed ontbijt, de volgende ochtend, werd het programma naar het warme weer aangepast met waterballon vangen, ijsblokjes spugen en "geef het water door".

Rond lunch kwam de handbalvereniging Holten binnen op de fiets. In de sporthal en op school worden beide sporten al verenigd, dus waarom niet gezamenlijk een leuk kamp organiseren? De kinderen kennen elkaar vaak goed, de kosten van de accomodatie worden gedeeld, voor de rest zijn het gescheiden kampen.

Gezamenlijk is er een middagprogramma gespeeld met als thema Olympische Spelen. Als afsluiting is de stormbaan met zijn allen "bestormd". Voor de Mintonette leden werden de magen nog gevuld met een afsluitende heerlijke warme maaltijd waarna de handbal het rijk voor zichzelf had.

Mintonette bedankt haar sponsoren die een belangrijke bijdrage hebben gehad voor het slagen van dit kamp: Bakkerij Nijkamp, Coop, De Koff en Enkco!

Foto impressie kamp

Klik op de foto om sneller te rouleren of op foto-icon voor een snel foto-overzicht. Denk erom, de roulatie wordt regelmatig vervangen met nieuwe foto's i.v.m. diskruimte. Klik in dat geval op de kampfoto voor het volledige album op Google.

Teller

Artikelen bekeken hits
1050212