• a
  • d
TheGrue.org

Heerlijk culinair avondje volleybal meiden A1

Geschreven door Frank Fridrichs

Dit jaar wilde A1 wat anders doen dan gedichtjes en cadeautjes rond Sinterklaas en toen kwam het idee naar boven om samen te gaan koken.
Ronds 17.00 uur, 29 december, werden wij verwacht bij huize Keijzer, waar Lotte ons opwachtte om te gaan koken, bakken, kokkerellen, kletsen, kortom: een gezellige avond met elkaar te hebben.

DSC 0928Uiteraard was vooraf afgesproken wie wat ging maken zodat niet 7x dezelfde gerechten op tafel zouden komen. De avond begon met een heerlijk stukje kip met havermoutvlokken uit de oven, gemaakt door Kaylee & Romy.  Daarna, de 2e gang van zeven, een zalmwrapje gemaakt door Julia, wat een geweldig begin. Onze 3e gang, door Jessie & Marianne, een quiche lorraine. Deze moest nog even worden afgebakken in de oven.

Daarna werd iedereen aan het werk gezet door Frank. Twee meiden gingen krieltjes wassen, en er moest paprika worden gesneden. En ondertus20161229 191644sen waren twee andere meiden bezig met een ander gerechtje namelijk stokbrood uit de oven, onze 4e gang van de avond. Eerst werden de stokbroden in plakjes gesneden waarop iets tomatensaus werd gesmeerd, gevolgd door mozzerella kaas en wat plakjes chorizoworst erop. Dit gestapeld, werd in een glazen schaal gelegd en met wat warme boter met knoflook besprenkeld waarna deze 20 minuutjes in de oven moest staan.

Ondertussen werd er nog hard gewerkt aan het andere gerecht (5e gang). In een grote bak werden de stukjes paprika, aardappelen, spekjes, tomaatjes, bieslook, zeezout, ui, stukjes kip, wat kruiden en olie goed gemengd en op een bakplaat gelegd. Vervolgens zo de warme oven in.

Na dit allemaal te hebben verorberd zaten de buikjes al aardig vol. De prachtigste verhalen passeerden de revue, het was nu al een geslaagde avond. Het toetje, onze 6e gang,  was gemaakt door Lotte en Loes, een heerlijk luchtig aardbeien kwarktaartje.  

De hele avond hebben we gebruik mogen maken van de keuken van Lotte’s ouders, waarvoor dank! Een geweldige avond hebben we gehad, goed voor de teambuilding. En zo rond 21.30 uur ging iedereen weer richting huis.

Maar eerder in dit verhaal werd gesproken over zeven gangen…waar is de 7e gang?.....potverdorie die cake….waar is de cake gebleven?? Loes & Lotte hadden ook een cake gebakken en die stond de hele avond al te pronken in de keuken…Nou ja, voor de volgende keer dan maar.

20161229 180453

 

 

Training-&Wedstrijdverslagen t/m 24 december

verslag 10

Deze week geen orgineel geplande wedstrijden maar leuke trainingen en een inhaalwedstrijd.

(klik op de titel om het gehele verslag te lezen)

De kerstvakantie staat weer voor de deur dus dinsdag 20 december was alweer de laatste training voor de jeugd. Na maanden lang hard trainen en wedstrijden spelen was de laatste training er één van leuke dingen, spelletjes doen. Bekijk de foto's in het fotoalbum (66 foto-icon).

De laatste wedstrijd van  D1 de eerste helft van dit seizoen speelde zich af in een goed gevulde Rietbergzaal. Iedereen kon genieten van een nog steeds groeiend team dat, met uitzondering van 1 set, mooie passes, services, setups en smashes liet zien (3-1).

Foto impressie spelende teams

Klik op de foto om sneller te rouleren of op foto-icon voor een foto overzicht.Roulatie1 3

Wedstrijdverslagen t/m 18 december

verslag 13

Thuiswedstrijden, mid weeks en regulierop vrijdag. Een deel van de CMV jeugd moest op zaterdag ook nog aan het werk.
(klik op de titel om het gehele wedstrijdverslag te lezen)

Samenspel en aanvalskracht resulteren in een mooie overwinning van A1. Een klein dipje in de derde set wordt weer rechtgetrokken in de vierde (3-1).

Het spel van de wedstrijd van afgelopen dinsdag kon helaas deze vrijdag niet worden herhaald. De tegenstander ging er met de volle winst vandoor (0-4).

Een inside beleving over het kampioenschap Mix B1 van Suze, Stijn, Marvin, Indy en Sven.

Jongens en meiden Mix B1 pakken meteen de eerste set en pakken daarmee het kampioenschap! Na de opluchting even een dip om daarna als echte kampioenen de wedstrijd naar zich toe te trekken (3-1).

CMV niveau 6 heeft een pittige eerste helft gehad met voornamelijk teams die al een poosje op dit niveau acteren. De overstap van niveau 5 en de versterking zijn ingepast en ze kijken uit naar de tweede seizoenshelft!

Spannende wedstrijden met hele mooie acties voor CMV 3 maar helaas niet beloond met winst (0-6 en 3-3).

Foto impressie:

Klik op de foto om sneller te rouleren of op foto-icon voor een foto overzicht.Roulatie1 3

 

Wedstrijdverslagen t/m 11 dec

verslag 14

Thuiswedstrijden deze week en voor de CMV nog een ronde in Enter.
(klik op de titel om het gehele wedstrijdverslag te lezen)

Een geweldig goed spelend heren 1 kan net geen winst binnenhalen tegen een zeer jong Twente 05. Een achterstand van 0-2 wordt teruggebracht naar een gelijke stand naar uiteindelijk 2-3 in een zeer spannende wedstrijd.

De afsluiting van de eerste helft was gelukkig weer positief. De top drie was duidelijk beter maar deze meiden hielden zich de eerste keer in niveau 4 goed staande. De laatste twee westrijden waren een gevecht om de vierde plek en deze twee wedstrijden werden met overmacht gewonnen (3-0 en 3-0).

Deze keer geen foto's maar een filpje:

 

Teller

Artikelen bekeken hits
1442917