• a
  • d
TheGrue.org

Eerste wedstrijdverslagen 2017

verslag 8

Nog voordat de tweede helft van de competitie echt weer losbrandt zijn er nog een paar inhaalwedstrijden:

(klik op de titel om het gehele wedstrijdverslag te lezen)

Een sterk HVC laat onze meiden niet in hun spel komen. Harde services in combinatie met sterk spel zorgen ervoor dat de druk bij Mintonette lag (0-4).

Na de overwinning op de Krekkers, precies op de helft van de wedstrijden staan de dames op een mooie zevende plaats. Het team ziet de trainingen effect hebben in de westrijden en het vertrouwen groeit per week. Kom ook eens kijken in de tweede seizoenshelft ! (3-1).

Foto impressie spelende teams

Klik op de foto om sneller te rouleren of op foto-icon voor een foto overzicht.Roulatie3 3

Gezellige Amerikaanse avond dames 1

Geschreven door Frank Fridrichs

Vrijdag 13 januari was het dan eindelijk zover: het teamuitje van dames 1. Na nog een last minute overleg werd er gekozen voor een American party: iedereen zou iets te eten en drinken meenemen. Charlotte stelde het huis ter beschikking.

Om half 7 werden de meiden en Henri verwacht. Iedereen had zoals afgesproken iets meegenomen. Zo waren er pizzabrood met salami, worstenbroodjes, koude pastasalade met pesto kip ricola en zongedroogde tomaatjes, kippenpootjes, wraps met sla kip mais en paprika, stokbrood, tomaat met pesto en mozzerella en brownies. Als toetje mocht het ijs natuurlijk niet ontbreken.

Na het toetje werd Henri nog even in het zonnetje gezet en bedankt voor de eerste seizoenshelft. Vol vertrouwen gaan wij met hem door.
De wijn stond inmiddels op tafel en de verhalen kwamen steeds meer los. Verschillende verhalen kwamen voorbij en er werd veel gelachen.

20170113 d1
Het was een gezellige avond die zeker voor herhaling vatbaar is. Het werd niet al te laat, want de dames moesten de volgende dag (zaterdag) aantreden tegen de Krekkers. Zij hebben twee punten meer, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden! Zaterdag 14:00 in de Rietbergzaal in Holten.

Traditioneel gezellig op stratentoernooi Mintonette

20170106StratenToernooi 2Het begin van het jaar wordt bij Mintonette traditioneel gestart met het straten-/buurt-/vriendentoernooi. Een gezellige mix van jong en oud die gezamenlijk proberen een mooie volleybalwedstrijd neer te zetten. De extra spelregels zijn eenvoudig: minimaal twee dames, maximaal twee NeVoBo ingeschreven volleybalspelers en de derde en laatste regel tot drie keer (onderhands) serveren waarna doorgedraaid wordt.

(klik op een foto voor volledig fotoalbum, 235 foto-icon )

20170106StratenToernooi 3Sporthal 't Mossink, de thuishaven van Mintonette, zat gezellig vol en de kantine draaide met extra personeel om de toeloop te kunnen beteugelen. Tussen alle wedstrijden door had de activiteitencommissie een goed gevulde verloting georganiseerd met de meest mooie prijzen aangeleverd door diverse sponsoren. Op vijf velden werden wedstrijden van 13 minuten gespeeld. Eerst in drie poules bestaande uit zes teams en later in zes rankingpoules (alle nummers één bij elkaar, nummers twee etc.). Vooral de laatste twee wedstrijden speelden daardoor gelijkwaardig teams tegen elkaar en dat leverde zeer mooie en spannende wedstrijden op.

20170106StratenToernooi 4De teams kwamen zoals vanouds overal vandaan in verschillende samenstellingen. Er was een bijna volledig vrouwenteam, want de regels zeggen niets over het minimum aantal mannen, een andere vereniging uit Holten deed in haar geheel mee en natuurlijk zijn er de familie en stratenteams die de gezelligheid aangrijpen om elkaar ook eens sportief aan het werk te zien. Gezien het blessureleed dat vorig jaar in de eerste ronde al plaatsvond, hield de organisatie haar hart vast maar gelukkig ten onrechte. Een verzwikte enkel en een gebutste arm zijn relatief kleine blessures en zorgde ervoor dat iedereen op eigenkracht de sporthal kon verlaten.

20170106 StratenToernooi 3De finale ronden waren spannend en in elke rankingpoule werd fanatiek gestreden om de eerste plaats (want elke eerste plaats was goed voor een leuke prijs). De meeste resultaten zaten dicht bij elkaar, soms zelfs op gelijke stand als de onverbiddelijke zoemer het einde van een wedstrijd aankondigde. Handen werden geschud en na enig rekenwerk werden de eindstanden opgemaakt. In de stampvolle kantine werd vervolgens bekend gemaakt hoe het brons, zilver en goud werd verdeel per poule. De nummer 1 pouls en dus winnaar van het tournooi: VolleyStars. De nummers één uit de overige poules waren respectievelijk Dreamteam, Meatballs, Parels van het Oosten, Winter Trim Club en de Visscher. De behaalde posities werden gevierd en het bleef nog lang gezellig in de kantine waar een geslaagd toernooi goed werd afgesloten.

20170106 StratenToernooi 1

20170106 StratenToernooi 5Mintonette bedankt Bert en Niek voor wederom een goed georganiseerd toernooi, de avondscheidsrechters Eva, Joep, Kelly, Laura en Manon, de zo-nu-en-dan wedstrijdscheidsen, de activiteiten commissie en iedereen die gewoon geholpen heeft om dit toernooi een succes te maken. Zeer sportief om te zien dat de velden door de leden snel en netjes werden opgeruimd; "Samen Sportief!".
Heel expliciet bedanken wij onze sponsoren die dit jaar een belangrijke bijdrage hadden aan het slagen van dit toernooi, in volstrekt willekeurige volgorde: Bloemstylist Rosas, COOP, DIO Wedda, Echte Bakkerij Nijkamp, Gewoon Leuk, Logtenberg Boerhaar feest- en sfeerlocatie, Marjo Bloemen, Medispa Lisette, Natuurdiorama, Pets&Co Dick Zanting, PUUR, Steunenberg Schoenen, Tastoe, Woody's.

Heerlijk culinair avondje volleybal meiden A1

Geschreven door Frank Fridrichs

Dit jaar wilde A1 wat anders doen dan gedichtjes en cadeautjes rond Sinterklaas en toen kwam het idee naar boven om samen te gaan koken.
Ronds 17.00 uur, 29 december, werden wij verwacht bij huize Keijzer, waar Lotte ons opwachtte om te gaan koken, bakken, kokkerellen, kletsen, kortom: een gezellige avond met elkaar te hebben.

DSC 0928Uiteraard was vooraf afgesproken wie wat ging maken zodat niet 7x dezelfde gerechten op tafel zouden komen. De avond begon met een heerlijk stukje kip met havermoutvlokken uit de oven, gemaakt door Kaylee & Romy.  Daarna, de 2e gang van zeven, een zalmwrapje gemaakt door Julia, wat een geweldig begin. Onze 3e gang, door Jessie & Marianne, een quiche lorraine. Deze moest nog even worden afgebakken in de oven.

Daarna werd iedereen aan het werk gezet door Frank. Twee meiden gingen krieltjes wassen, en er moest paprika worden gesneden. En ondertus20161229 191644sen waren twee andere meiden bezig met een ander gerechtje namelijk stokbrood uit de oven, onze 4e gang van de avond. Eerst werden de stokbroden in plakjes gesneden waarop iets tomatensaus werd gesmeerd, gevolgd door mozzerella kaas en wat plakjes chorizoworst erop. Dit gestapeld, werd in een glazen schaal gelegd en met wat warme boter met knoflook besprenkeld waarna deze 20 minuutjes in de oven moest staan.

Ondertussen werd er nog hard gewerkt aan het andere gerecht (5e gang). In een grote bak werden de stukjes paprika, aardappelen, spekjes, tomaatjes, bieslook, zeezout, ui, stukjes kip, wat kruiden en olie goed gemengd en op een bakplaat gelegd. Vervolgens zo de warme oven in.

Na dit allemaal te hebben verorberd zaten de buikjes al aardig vol. De prachtigste verhalen passeerden de revue, het was nu al een geslaagde avond. Het toetje, onze 6e gang,  was gemaakt door Lotte en Loes, een heerlijk luchtig aardbeien kwarktaartje.  

De hele avond hebben we gebruik mogen maken van de keuken van Lotte’s ouders, waarvoor dank! Een geweldige avond hebben we gehad, goed voor de teambuilding. En zo rond 21.30 uur ging iedereen weer richting huis.

Maar eerder in dit verhaal werd gesproken over zeven gangen…waar is de 7e gang?.....potverdorie die cake….waar is de cake gebleven?? Loes & Lotte hadden ook een cake gebakken en die stond de hele avond al te pronken in de keuken…Nou ja, voor de volgende keer dan maar.

20161229 180453

 

 

Teller

Artikelen bekeken hits
1520300