• a
  • d
TheGrue.org

Wedstrijdverslagen t/m 29 januari

verslag 10

Uitwedstrijden die in meerderheid geen winst opleverden voor de spelende teams.

(klik op de titel om het gehele verslag te lezen)

Mid-weeks spelen is geen succes voor de heren van Mintonette. De eerste twee sets waren zonder inspiratie en pas bij de derde set leken de holtenaren wakker te worden. Deze opleving was van korte duur en de vierde set leek weer veel op de eerste twee (1-3).

Sterk wisselend spel maar grote vechtlust hebben de A1 meiden van Mintonette de overwinning bezorgd (3-1).

De "omgeving" was van invloed en was wennen voor de Holtense dames maar Harambee trekt terecht de winst naar zich toe (1-3).

 

Foto impressie spelende teams

Klik op de foto om sneller te rouleren of op foto-icon voor een foto overzicht.Roulatie1 3

Wedstrijdverslagen t/m 22 januari

verslag 13

De eerste thuisronde van dit jaar.
(klik op de titel om het gehele wedstrijdverslag te lezen)

Teamwork, gedrevenheid en vechtlust brengt A1 de overwinning in een spannende vijfsetter tegen een gelijkwaardige tegenstander (3-2).

Bij heren 1 kwam de koploper op bezoek. Deze sterke tegenstander bracht het beste boven bij onze heren 1. Volledig op eigen kracht werden 2 punten binnengehaald (2-3).

Deze wedstrijd kwam op een verkeerd moment gezien de twee eerdere wedstrijden deze week waar heel mooi gespeeld werd. Soms zit het mee en deze keer zat het tegen, de punten waren terecht voor de tegenstander (0-4).

Foto impressie:

Klik op de foto om sneller te rouleren of op foto-icon voor een foto overzicht.Roulatie1 3

 

Geslaagd vriendje/vriendinnetje volleybal toernooi

Geschreven door Frank Fridrichs

Na vorige week het Nieuwjaarstoernooi voor volwassenen was het nu de beurt aan de jeugd van de volleybal voor een toernooitje. Op zaterdag had volleybal vereniging Mintonette de Rietbergzaal afgehuurd en een aantal heren 1 spelers, Manon en Esmee van dames 1 en Bert K, vingen de eerste CMV kinderen op. De meesten hadden een vriendje of vriendinnetje meegenomen. Toen de groep compleet was, krioelde het in de Rietbergzaal van 30 kinderen in de leeftijd van 6 tot 10.

(klik op een foto voor volledig fotoalbum, 50 foto-icon )

In een echte wirwar van volleybalvelden werd gestart met een kleine warming-up. Allemaal een bal en al rennend door de zaal stuiteren met de bal op de grond. Om het iets leuker te maken, mocht je hierna ook de bal bij een ander wegtikken…als dat lukte. Na wat vang en gooi oefeningen werden er groepjes gemaakt. Er waren 4 velden, (6x4,5 meter en 6x6 meter), klaar voor CMV 2, CMV 3, CMV 4 en CMV 6 waar iedereen hard ging oefenen om onderhands (toetsen) de bal te spelen, bovenhands te spelen, zelfs de opslag werd ook goed en fanatiek geoefend. Van al dat oefenen word je dorstig dus even snel per groepje wat ranja drinken om vervolgens onderling, dus op het eigen niveau, een wedstrijdje te spelen. Zo konden ook de vriendjes en vriendinnDSC 0546etjes ontdekken wat volleybal nou eigenlijk inhoudt.

En wat gaat de tijd dan snel. De volgende actie was op één groot veld met een mega grote zachte bal te volleyballen. 15 kinderen aan de ene, en 15 kinderen aan de andere kant en dan maar proberen de bal niet de grond te laten raken. Doordat alle kinderen op één veld bezig waren, kon een tweede grote veld worden opgezet voor het laatste onderdeel van deze middag: het LED & GLOW volleybal in het donker.

In de 2 velden, van (9x18 meter),  waren heel veel lichtslangen door het net gevlochten wat een erg mooi lichteffect gaf. Alle kinderen kregen een glowstaafje om de pols en er werd gevolleybald met een grote ballon ook gevuld met glowstaafjes. Een erg origineel eind aan deze prachtige middag voor de CMV. Alle kinderen werden bedankt voor hun inzet en met een zakje chips gingen alle kinderen huiswaarts.

Rond de klok van 17.30 uur was het de beurt aan onze oudere jeugd, namelijk de meiden en jongens van de A en B plus hun vrienden. In totaal 18 kinderen deden mee. Na wat uitleg en wat oefeningen om ook de niet-volleyballers een kleine basis te geven voor het leren spelen van de bal, kon gestart worden met wedstrijdjes. In totaal waren er vier teams en werden er wedstrijden gespeeld van 20 minuten. Het ging er erg fanatiek aan toe want er volgden al opmerkingen dat die laatste minuut wel erg lang duurde. De jeugd liet hier zien dat de verenigingsslogan “samen sportief” zeker op hen van toepassing was. Na 2 rondes werd er een korte pauze ingelast om wat drinken en chips te nuttigen en daarna wilde iedereen ook gelijk weer door.

Na alle wedstrijden kreeg ook deze groep jongeren, als afsluiter, een glowstaafje om de pols en gingen de sporthal lampen allemaal uit. Het enige licht was dus ook hier het volleybalnet. Nu speelden we niet met een licht gevende ballon maar met de grote, doorsnede van 1 meter, zachte gekleurde bal. Een feest om te zien hoe dan ook deze groep helemaal los gaat. Tot slot nog even snel een groepsfoto en toen was het tijd om op te ruimen. Iedereen hielp mee zodat in zeer korte tijd de sporthal weer in opgeruimde staat was. Iedereen werd bedankt en er kan er terug worden gekeken op een geweldige middag. Een geslaagd vriend/vriendinnetjes volleybal toernooi!!

Frank, bedankt voor de geweldige organisatie van dit toernooi! Het was weer top geregeld.

DSC 0556

20170114 193831

Eerste wedstrijdverslagen 2017

verslag 8

Nog voordat de tweede helft van de competitie echt weer losbrandt zijn er nog een paar inhaalwedstrijden:

(klik op de titel om het gehele wedstrijdverslag te lezen)

Een sterk HVC laat onze meiden niet in hun spel komen. Harde services in combinatie met sterk spel zorgen ervoor dat de druk bij Mintonette lag (0-4).

Na de overwinning op de Krekkers, precies op de helft van de wedstrijden staan de dames op een mooie zevende plaats. Het team ziet de trainingen effect hebben in de westrijden en het vertrouwen groeit per week. Kom ook eens kijken in de tweede seizoenshelft ! (3-1).

Foto impressie spelende teams

Klik op de foto om sneller te rouleren of op foto-icon voor een foto overzicht.Roulatie3 3

Gezellige Amerikaanse avond dames 1

Geschreven door Frank Fridrichs

Vrijdag 13 januari was het dan eindelijk zover: het teamuitje van dames 1. Na nog een last minute overleg werd er gekozen voor een American party: iedereen zou iets te eten en drinken meenemen. Charlotte stelde het huis ter beschikking.

Om half 7 werden de meiden en Henri verwacht. Iedereen had zoals afgesproken iets meegenomen. Zo waren er pizzabrood met salami, worstenbroodjes, koude pastasalade met pesto kip ricola en zongedroogde tomaatjes, kippenpootjes, wraps met sla kip mais en paprika, stokbrood, tomaat met pesto en mozzerella en brownies. Als toetje mocht het ijs natuurlijk niet ontbreken.

Na het toetje werd Henri nog even in het zonnetje gezet en bedankt voor de eerste seizoenshelft. Vol vertrouwen gaan wij met hem door.
De wijn stond inmiddels op tafel en de verhalen kwamen steeds meer los. Verschillende verhalen kwamen voorbij en er werd veel gelachen.

20170113 d1
Het was een gezellige avond die zeker voor herhaling vatbaar is. Het werd niet al te laat, want de dames moesten de volgende dag (zaterdag) aantreden tegen de Krekkers. Zij hebben twee punten meer, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden! Zaterdag 14:00 in de Rietbergzaal in Holten.

Traditioneel gezellig op stratentoernooi Mintonette

20170106StratenToernooi 2Het begin van het jaar wordt bij Mintonette traditioneel gestart met het straten-/buurt-/vriendentoernooi. Een gezellige mix van jong en oud die gezamenlijk proberen een mooie volleybalwedstrijd neer te zetten. De extra spelregels zijn eenvoudig: minimaal twee dames, maximaal twee NeVoBo ingeschreven volleybalspelers en de derde en laatste regel tot drie keer (onderhands) serveren waarna doorgedraaid wordt.

(klik op een foto voor volledig fotoalbum, 235 foto-icon )

20170106StratenToernooi 3Sporthal 't Mossink, de thuishaven van Mintonette, zat gezellig vol en de kantine draaide met extra personeel om de toeloop te kunnen beteugelen. Tussen alle wedstrijden door had de activiteitencommissie een goed gevulde verloting georganiseerd met de meest mooie prijzen aangeleverd door diverse sponsoren. Op vijf velden werden wedstrijden van 13 minuten gespeeld. Eerst in drie poules bestaande uit zes teams en later in zes rankingpoules (alle nummers één bij elkaar, nummers twee etc.). Vooral de laatste twee wedstrijden speelden daardoor gelijkwaardig teams tegen elkaar en dat leverde zeer mooie en spannende wedstrijden op.

20170106StratenToernooi 4De teams kwamen zoals vanouds overal vandaan in verschillende samenstellingen. Er was een bijna volledig vrouwenteam, want de regels zeggen niets over het minimum aantal mannen, een andere vereniging uit Holten deed in haar geheel mee en natuurlijk zijn er de familie en stratenteams die de gezelligheid aangrijpen om elkaar ook eens sportief aan het werk te zien. Gezien het blessureleed dat vorig jaar in de eerste ronde al plaatsvond, hield de organisatie haar hart vast maar gelukkig ten onrechte. Een verzwikte enkel en een gebutste arm zijn relatief kleine blessures en zorgde ervoor dat iedereen op eigenkracht de sporthal kon verlaten.

20170106 StratenToernooi 3De finale ronden waren spannend en in elke rankingpoule werd fanatiek gestreden om de eerste plaats (want elke eerste plaats was goed voor een leuke prijs). De meeste resultaten zaten dicht bij elkaar, soms zelfs op gelijke stand als de onverbiddelijke zoemer het einde van een wedstrijd aankondigde. Handen werden geschud en na enig rekenwerk werden de eindstanden opgemaakt. In de stampvolle kantine werd vervolgens bekend gemaakt hoe het brons, zilver en goud werd verdeel per poule. De nummer 1 pouls en dus winnaar van het tournooi: VolleyStars. De nummers één uit de overige poules waren respectievelijk Dreamteam, Meatballs, Parels van het Oosten, Winter Trim Club en de Visscher. De behaalde posities werden gevierd en het bleef nog lang gezellig in de kantine waar een geslaagd toernooi goed werd afgesloten.

20170106 StratenToernooi 1

20170106 StratenToernooi 5Mintonette bedankt Bert en Niek voor wederom een goed georganiseerd toernooi, de avondscheidsrechters Eva, Joep, Kelly, Laura en Manon, de zo-nu-en-dan wedstrijdscheidsen, de activiteiten commissie en iedereen die gewoon geholpen heeft om dit toernooi een succes te maken. Zeer sportief om te zien dat de velden door de leden snel en netjes werden opgeruimd; "Samen Sportief!".
Heel expliciet bedanken wij onze sponsoren die dit jaar een belangrijke bijdrage hadden aan het slagen van dit toernooi, in volstrekt willekeurige volgorde: Bloemstylist Rosas, COOP, DIO Wedda, Echte Bakkerij Nijkamp, Gewoon Leuk, Logtenberg Boerhaar feest- en sfeerlocatie, Marjo Bloemen, Medispa Lisette, Natuurdiorama, Pets&Co Dick Zanting, PUUR, Steunenberg Schoenen, Tastoe, Woody's.

Teller

Artikelen bekeken hits
1442921