• a
  • d
TheGrue.org

Winst volleybal dames 3 tegen koploper

Geschreven door Frank Fridrichs

Met de vorige wedstrijd nog vers in het achterhoofd, kwam vrijdagavond 11 oktober jl. de koploper vv Forza uit Laren op bezoek in sporthal ’t Mossink. De meiden van Mintonette dames 3 waren er erg op gebrand een goede wedstrijd te spelen.

Het is nog maar de vierde speelronde maar Forza had alle drie wedstrijden gewonnen en dat maakte deze avond toch iets beladen. Meteen vanaf het begin speelde dames 3 met veel servicedruk. Met veel lange rally’s zorgde ze voor een mooie en spannende set voor de supporters die op de banken zaten. Met de mentaliteit dat er geen bal de grond mocht raken, werd er een tussenstand genoteerd van 15-10. Dames 3 ging verder met haar spel en pakte zo zeer verdiend de eerste set met 25-19.

Lees meer: Winst volleybal dames 3 tegen koploper

Ervaring wint van jeugdig Mintonette dames 3

Geschreven door Frank Fridrichs

De eerste thuiswedstrijd voor dames 3 stond 27 september op het programma, prognose van deze wedstrijd : 2-3 volgens de gegevens van de Nevobo. Bij het inspelen was al zichtbaar dat de dames uit Lochem van een ander kaliber waren dan de tegenstanders van de vorige wedstrijd, het team moest echt aan de bak.

De eerste set was mooi om te zien. Ook voor de trouwe toeschouwers die op de tribune zaten bij sporthal ’t Mossink. De wedstrijd liep erg gelijk op, er werd voor elk punt gestreden en dat resulteerde in hele lange rally’s. Met 22-22 op het scorebord kon Mintonette, mede door een mooie service reeks, de wedstijd winnend afsluiten.

2019 09 27 aangep vs

Lees meer: Ervaring wint van jeugdig Mintonette dames 3

Winst eerste wedstrijd volleybal dames 3

Geschreven door Frank Fridrichs

De eerste wedstrijd waar lang naar werd uitgekeken, is gespeeld. De meiden moesten op 21 september jl. naar Rietmolen als start van de competitie.

Na een paar keer verkeerd te zijn gereden, blame het op de Tomtom, kwamen we aan bij de sporthal. Nog mooi op tijd voor de warming up. De eerste set ging goed. Er werd lekker gespeeld, er werden weinig fouten gemaakt maar het belangrijkste: er werd met veel plezier gespeeld. Met tussenstanden van 6-11 en 12-16 werd de eerste set gewonnen met 19-25.

De tweede set verliep niet soepel. Er werden veel persoonlijke fouten gemaakt, ballen werden te makkelijk en hoog over het net gespeeld waardoor de tegenstander opnieuw een aanval kon voorbereiden; het spel liep niet. Wat de meiden ook probeerden, deze set was voor de dames uit Rietmolen, setstand 25-20.

 wedstrijdfoto.png

Lees meer: Winst eerste wedstrijd volleybal dames 3

Nieuw volleybal damesteam speelt eerste oefenwedstrijd

Geschreven door Frank Fridrichs

Na veel onderling app-contact en een aantal trainingsmaanden ging het nieuwe dames 3 van Mintonette afgelopen dinsdag haar eerste wedstrijd spelen. Dynamiek dames 2 uit Goor had de “eer” onze eerste tegenstander te zijn in een vriendschappelijke oefenwedstrijd.

Door het leuke contact met de tegenstanders werd deze eerste oefenwedstrijd een erg positieve ervaring. De eerste set ging gelijk op. Voor onze meiden was het wel weer even wennen maar overall ging het eigenlijk al goed. Mooie aanvallen met af en toe een chaosmoment resulteerde in een 25-22 set eindstand.

De tweede en derde set verliepen grotendeels hetzelfde. De eerste 5 tot 8 punten waren voor de dames uit Goor maar langzaam vocht Mintonette terug. Veel servicedruk, variatie in aanval en inzet maakt het begeleiden en trainen van deze meiden een feest. Technisch en qua opstelling kan er nog wel wat verbeterd worden maar het belangrijkste ingredient, plezier in het team, is aanwezig. Setstanden 19-25 en 23-25

Bijna 22.00 uur en de dames wilden eigenlijk gewoon nog een set spelen en deze ging erg gelijk op. Met wat onderbrekingen aan beide kanten, werd er goed gevolleybald. Belangrijkste voor deze avond was als team wennen aan elkaar, wedstrijdgevoel krijgen. De oefenwedstrijd winnend afsluiten was een kers op taart. Binnenkort komen de dames uit Goor in Holten en dan gaan we de 1-3 winst verdedigen.

versie teamfoto website

“De Toppers” winnaar van het nieuwjaarstoernooi

Geschreven door Niek Rensen

Vrijdag 4 januari jl. werd weer het jaarlijkse volleybaltoernooi van Mintonette georganiseerd.
Vriendenteams, families en straten streden mee om de wisselbokaal een jaar in huis te mogen hebben.

De 18 deelnemende teams werden ingedeeld in 3 poules die tot de pauze tegen elkaar streden. Na de pauze werden de teams opnieuw ingedeeld om nog 2 wedstrijden te spelen tegen de gelijkwaardige teams uit de andere poules. Gezelligheid staat altijd voorop, maar er werd uiteraard volop strijd geleverd.

Na een spannende strijd in de finalepoule bleek het team “De Toppers” net iets sterker en werd daarmee kampioen.

“Het was een gezellig en sportief begin van 2019 en er werd nog een tijdlang nagepraat in de kantine”, aldus een woordvoerder van de vereniging.

Kampioen 2019

Het jongste team is kampioen!

Geschreven door Niek Rensen

De meiden van Mintonette CMV niveau 2 zijn afgelopen zaterdag in Enter met hun team kampioen geworden. De meiden stonden het hele seizoen af flink op voorsprong en konden het seizoen dan ook afsluiten als kampioen.

 CMV2_kampioen.JPG

Lees meer: Het jongste team is kampioen!

Teller

Artikelen bekeken hits
1442915